Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
CIA: «Δεν παίρνουμε ελαφρά τη καρδία την απειλή του Πούτιν για πυρηνικά»

CIA: «Δεν παίρνουμε ελαφρά τη καρδία την απειλή του Πούτιν για πυρηνικά»

O διευθυντής της CIA ανέφερε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις ενέργειες της Ρωσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν «παίρνουν ελαφρά τη καρδία» το ενδεχόμενο η Ρωσία να επιδιώξει να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, καθώς η Μόσχα συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες στο πεδίο της μάχης. Αυτό δήλωσε την Πέμπτη ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς.

«Δεδομένης της πιθανής απελπισίας του Προέδρου Πούτιν και της ρωσικής ηγεσίας, δεδομένων των στρατιωτικών αποτυχιών που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής, κανείς μας δεν μπορεί να πάρει «ελαφρά τη καρδία» την απειλή για πυρηνικά», δήλωσε σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γεωργίας.

Δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις για ένα τέτοιο βήμα

Η CIA «παρακολουθεί πολύ προσεκτικά» τις εξελίξεις, δήλωσε ο Μπερνς. Τόνισε όμως ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη δει ενδείξεις ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει ένα τέτοιο βήμα.

«Ενώ ακούμε τις τοποθετήσεις από την πλευρά του Κρεμλίνου σχετικά με τη μετάβαση σε υψηλότερα επίπεδα πυρηνικού συναγερμού, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει πρακτικά ενδείξεις για το είδος των αναπτύξεων ή των στρατιωτικών διατάξεων που θα ενίσχυαν αυτή την ανησυχία -αλλά το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά», συμπλήρωσε ο Μπερνς.

Ακόμα, προειδοποίησε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απομονώνεται όλο και περισσότερο και ότι «η όρεξή του για ρίσκο έχει αυξηθεί καθώς ο κλοιός γύρω από τη Ρωσία στενεύει».

«Ο κύκλος των συμβούλων του είναι ακόμα πιο περιορισμένος και σε αυτόν τον μικρό κύκλο είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί η κρίση του ή η πεισματική, σχεδόν μυστικιστική πεποίθησή του ότι το πεπρωμένο του είναι να αποκαταστήσει τη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας», πρόσθεσε ο Μπερνς.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024