Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μητσοτάκη με Γερουσιαστές του Καναδά: Στο επίκεντρο ο πόλεμος στην Ουκρανία

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γερουσιαστές του Καναδά: Στο επίκεντρο ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πολυπληθή ελληνική ομογένεια στον Καναδά

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά, George J. Furey, και με αντιπροσωπεία καναδών γερουσιαστών, οι οποίοι επισκέπτονται την Ελλάδα με αφορμή και τη συμπλήρωση 80 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης ολόκληρου του φάσματος των διμερών σχέσεων, με έμφαση στην οικονομική διάσταση της συνεργασίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει και συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση για την προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και στη μείωση των φόρων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πολυπληθή ελληνική ομογένεια στον Καναδά. Ενδεικτικό της έντονης δράσης και του δυναμισμού της είναι ότι στην αντιπροσωπεία Γερουσιαστών που συνοδεύει τον κ. Furey περιλαμβάνεται ο προκάτοχός του στην Προεδρία της Γερουσίας, ο ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής Leo Housakos.

Συζητήθηκε ακόμη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το νέο τοπίο που διαμορφώνεται για την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης Οικονόμου για ανατιμήσεις στην ενέργεια: «Εφόσον δεν υπάρξουν ευρωπαϊκά μέτρα θα υπάρξουν εθνικά»

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα μας για την στήριξη της Ουκρανίας, καθώς και για την παροχή βοήθειας στους ομογενείς μας στην Ουκρανία.

Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Γερουσίας του Καναδά αντάλλαξαν απόψεις για τις συνέπειες του πολέμου στην οικονομία, με αιχμή τον τομέα της ενέργειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε το σχέδιό του για την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας και για την αυτάρκειά της σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα, δίνοντας έμφαση στις ΑΠΕ, στις ανακοινώσεις για έρευνες για φυσικό αέριο σε έξι περιοχές της Ελλάδας, καθώς και στις κινήσεις της χώρας μας προκειμένου να καταστεί στρατηγική πύλη εισόδου ενέργειας στα Βαλκάνια και στην ΕΕ.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024