Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρειο Αιγαίο: Επίσπευση των διαδικασιών για εκπόνηση των σχεδίων βόσκησης

Βόρειο Αιγαίο: Επίσπευση των διαδικασιών για εκπόνηση των σχεδίων βόσκησης

Δόθηκαν οι σχετικές διευκρινίσεις σχετικά με όρους που αφορούν τις προγραμματικές συμβάσεις όπως η παράταση ισχύος των συμβάσεων

Τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για την επίσπευση υλοποίησης του έργου «Εκπόνηση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης» έλαβε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα, Πανάγο Κουφέλο, στο πλαίσιο συνάντησής τους.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει αρωγός σε κάθε στάδιο των προσπαθειών, αφού πρώτα δόθηκαν οι σχετικές διευκρινίσεις σχετικά με όρους που αφορούν τις προγραμματικές συμβάσεις όπως η παράταση ισχύος των συμβάσεων. Επιπλέον, στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν και ειδικά οικονομικά ζητήματα σχετικά με τη δημοπράτηση των σχεδίων.

Αναφορικά με την παράταση, τονίστηκε ότι η προθεσμία που προβλέπει το άρθρο 5 του Ν. 4351/2015 τροποποιήθηκε και εγκρίθηκε νέα παράταση για την ολοκλήρωση του έργου, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Επανέλαβε δε ότι θα προχωρήσει στις απαιτούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις όπου χρειαστεί αναφορικά με τα επιμέρους ζητήματα.

Επιπροσθέτως, ο κ. Κουφέλος ευχαρίστησε τον κ. Κεδίκογλου εκ μέρους του συνόλου των αλιέων της Λέσβου για τη συνεισφορά του σε μια σειρά από αιτήματά τους, με τον ΥφΑΑΤ να δηλώνει πλήρως ευαισθητοποιημένος με τα προβλήματα του κλάδου. Επισημάνθηκε ακόμα η ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει το ΥπΑΑΤ στον αλιευτικό τουρισμό, που ενισχύει σημαντικά το εισόδημα των επαγγελματιών αλιέων και εξετάστηκε η προοπτική δημιουργίας Σχολών Αλιείας.

Ο ΥφΑΑΤ, αφού εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα, δεσμεύτηκε στην επανάληψη των συνομιλιών και ότι θα μεταβεί στο άμεσο μέλλον στη Λέσβο.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024