Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λύσεις για τις πόλεις του μέλλοντος παρουσιάστηκαν στα Τρίκαλα

Λύσεις για τις πόλεις του μέλλοντος παρουσιάστηκαν στα Τρίκαλα

Καλές πρακτικές και το πεδίο εφαρμογής «έξυπνων λύσεων» για τις πόλεις του μέλλοντος, παρουσίασε σε δεκάδες συνέδρους από Ελλάδα και εξωτερικό ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου στα Τρίκαλα.

Στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του Διεθνούς Συνεδρίου Πόλεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης, «Οι Πόλεις του Μέλλοντος : Σύγχρονες, Ασφαλείς και Βιώσιμες – Η ώρα της υλοποίησης», ο Δήμος Τρικκαίων υποδέχθηκε Δημάρχους και στελεχιακό δυναμικό Δήμων από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Το βασικό στοιχείο που αναδείχθηκε, ήταν οι εφαρμογές και οι πρωτοβουλίες του Δήμου Τρικκαίων σε επίπεδο βελτίωσης της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών και της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο κ. Παπαστεργίου έδωσε βαρύτητα στην προσπάθεια να προωθηθούν καινοτομίες με τη χρήση της τεχνολογίας και των δυνατοτήτων που αυτή προσφέρει, Εξήγησε τη σημασία των μετρήσιμων δεδομένων, των συνεργασιών με την κοινωνία, τη συνεισφορά των εταιριών, τις δυνατότητες για επέκταση σε νέους τομείς και στη βελτίωση των υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι σύνεδροι επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Τρικκαίων, το control room του Smart Trikala, το κέντρο της πόλης και το Gisemi Hub – Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της e-trikala ΑΕ.

Στους/στις συνέδρους παρουσιάστηκαν: – το control room του Smart Trikala και οι δράσεις του – οι υπερυψηλές ταχύτητες του διαδικτύου (και για το πιλοτικό 5G) στo κέντρο της πόλης – το infopoint και η δωρεάν ενοικίαση ποδηλάτου για 3 ώρες – η Νέα Λαϊκή Αγορά, ως πεδίο συνεργασίας και συνεννόησης 6 φορέων, ως χώρος στήριξης της τοπικής παραγωγής και ως σημείο εφαρμογής τεχνολογικών πρωτοβουλιών – το Restart mAI City 2030, οι προτάσεις του Δήμου Τρικκαίων στο Ταμείο Ανάκαμψης, στον τομέα των Εξυπνων Πόλεων – το πρόγραμμα Harmony για τη μεταφορά φαρμακευτικού υλικού με drone – το «20000», το ηλεκτρονικό Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών – οι προς υλοποίηση (το αμέσως επόμενο διάστημα) των εφαρμογών για την υγεία, την πρόνοια, τη στάθμευση και τα οφέλη τους στους πολίτες.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024