Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρίκαλα:  Μαθητές και μαθήτριες Ρομά μαθαίνουν κυκλοφοριακή αγωγή

Τρίκαλα: Μαθητές και μαθήτριες Ρομά μαθαίνουν κυκλοφοριακή αγωγή

Ο Δήμος Τρικκαίων διδάσκει κυκλοφοριακή αγωγή σε μαθητές και μαθήτριες Ρομά προκειμένου να κυκλοφορούν με ασφάλεια στους δρόμους. Σε μια κοινωνία το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρει, όπως της εκπαίδευσης για παράδειγμα, πρέπει να είναι προσβάσιμο και προσφερόμενο σε όλους τους πολίτες της.

Ο Δήμος Τρικκαίων διδάσκει βασικά στοιχεία και σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε μαθητές και μαθήτριες Ρομά στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης βιωματικού χαρακτήρα από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Τρικάλων, μετέβησαν την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 στο Πάρκο.

Εκεί, στον χώρο που διατηρεί για μαθητές και μαθήτριες ο Δήμος Τρικκαίων, ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του Πάρκου κ. Ηλία Ζιντζόβα για τη σωστή συμπεριφορά των πεζών και των ποδηλατών, για τις διαβάσεις, τα σήματα, τα σημεία προσοχής στους δρόμους.

Σκοπός της δράσης ήταν εξάλλου, οι μαθητές/τριες να ενημερωθούν και να λάβουν βασικές γνώσεις για την ασφαλή κυκλοφορία στους δρόμους και τα πεζοδρόμια ως πεζοί και ποδηλάτες, και να κατανοήσουν βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας και οδικής συμπεριφοράς.

Στη δράση συμμετείχαν η εκπαιδευτικός του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Τρικάλων κ. Γκούμπλια, οι εκπαιδευτικοί του 18ου Δημοτικού, κ.κ. Αβραάμ, Γούλας, Τσιόκα, Πουλιανίτη, Χαϊντούτη, Βουρίκη, Καλτσούδας και η κοινωνική λειτουργός του σχολείου κ. Μπαλάκη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024