Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ντράπηκε και η ντροπή»

«Ντράπηκε και η ντροπή»

Τον χορό των αριστερο-ακροδεξιών αντιδράσεων ενορχήστρωσε και η ως συνήθως ενοχική αντίδραση της κυβέρνησης

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει καταφέρει κάτι εκπληκτικό στην Ελλάδα. Να ξεσκεπάσει τους «εμπόρους». Ευαισθησίας, πατριωτισμού, πολιτικής ορθότητας, ηθικής υπεροχής, προοδευτισμού. Ατομα που έχτισαν καριέρες στη δημόσια σφαίρα επιτιθέμενοι στους απέναντι για αναλγησία και έλλειψη ανθρωπιάς, τώρα, στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που έχει συντελεστεί επί ευρωπαϊκού εδάφους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επιδεικνύουν χονδροειδή αδιαφορία.

Βομβαρδισμοί αμάχων σε ουρές ενώ περιμένουν να πάρουν τρόφιμα, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς ενώ προσπαθούν να διαφύγουν, σε νοσοκομεία, σε αυλές σπιτιών. Διαμελισμένα πτώματα, καμένες σοροί ανθρώπων δεμένων πισθάγκωνα, περίπου 200 καταγεγραμμένα νεκρά παιδιά.

Και στην απέναντι πλευρά μια εκκωφαντική αλαλία. Μια απανθρωπιά πίσω από μια ηχηρώς επαναλαμβανόμενη ανθρωπιά και μπόλικη υποκρισία. Ατομα που δεν είχαν ψελλίσει λέξη ενάντια στα εγκλήματα του Πούτιν και έγραφαν γενικόλογες διακηρύξεις «υπέρ της ειρήνης», εμφανίστηκαν στη δημόσια σφαίρα «για να δηλώσουν αποτροπιασμό και ντροπή» για την παρουσία του ελληνικής καταγωγής μαχητή του τάγματος Αζόφ Μιχαήλ σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στη Βουλή. Πύρινες αναρτήσεις, έξαλλες ανακοινώσεις, αγανακτισμένες τοποθετήσεις «για την ντροπιαστική εμφάνιση στη Βουλή ενός νεοναζί».

Στο μεταξύ κάποιοι εξ αυτών πήγαιναν εκδρομές με τους εγχώριους νεοναζί και μάλλον δεν άκουσαν το μήνυμα που έλεγε πως «ο παππούς μου πολέμησε τους γερμανούς ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τραυματίστηκε. Τώρα παλεύω με τον ρωσικό ναζισμό. Είμαι ένας από αυτούς που προστατεύουμε την πόλη μας, τη Μαριούπολη, το 90% της οποίας έχει καταστραφεί».

Ενας άνθρωπος που πολεμάει σε πόλη χωρίς νερό, ρεύμα, τροφή και το πιθανότερο είναι να χάσει τη ζωή του. Τον χορό των αριστερο-ακροδεξιών αντιδράσεων ενορχήστρωσε και η ως συνήθως ενοχική αντίδραση της κυβέρνησης, που έσπευσε να απολογηθεί, συρόμενη και πάλι στο γήπεδο του αντιπάλου.

Μόνη εξαίρεση η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε πως στον πόλεμο δεν ζητάς πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, ενώ θύμισε πως ο Νίκος Ζαχαριάδης είχε γράψει επιστολή στους κομμουνιστές προτρέποντας «πηγαίντε να πολεμήσετε στο μέτωπο ακόμα και υπό τις εντολές του Μεταξά».

Στο μεταξύ και για να μη μείνει η παραμικρή αμφιβολία για την πολιτική ιδιοτέλεια πίσω από την οξύτητα των αντιδράσεων, λίγο αργότερα έγινε γνωστή μια άλλη είδηση. Ρώσος στρατιώτης που βίασε και σκότωσε μωρό ενός έτους ανέβασε το βίντεο με την κτηνώδη πράξη στο dark web για να το πουλήσει.

Κανένα πύρινο τούιτ, καμία διακήρυξη ευαισθησίας, κανένας θρήνος. Ακριβώς όπως το είπαν: «Ντράπηκε και η ντροπή».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024