Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο Ολυμπιακός θέλει ημιτελικά Champions League με Σίτι, Ρεάλ, Λίβερπουλ και Μπάγερν

Γιατί ο Ολυμπιακός θέλει ημιτελικά Champions League με Σίτι, Ρεάλ, Λίβερπουλ και Μπάγερν

Ποιος είναι ο λόγος που ο Ολυμπιακός θέλει αυτό το διήμερο να συνεχίσουν οι δύο αγγλικές ομάδες, η Ρεάλ και η Μπάγερν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση

Ο Ολυμπιακός είναι αγκαλιά με την κατάκτηση του τρίτου σερί πρωταθλήματος, καθώς βρίσκεται στο +11 από τον ΠΑΟΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι χρειάζονται 11 βαθμούς στα εναπομείναντα 7 ματς για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το φετινό τίτλο και να φθάσουν τα 47 πρωταθλήματα στην ιστορία τους.

Παρότι όλοι στο στρατόπεδο των Πειραιωτών έχουν το μυαλό τους στα παιχνίδια που απομένουν αλλά και στο Κύπελλο, κοιτάζουν και στην επόμενη σεζόν, που θα τους βρει εκτός από πρωταθλητές και στα προκριματικά του Champions League.

Και μάλιστα από πολύ νωρίς, από τον πρώτο γύρο, κάτι που σημαίνει ότι οι Ερυθρόλευκοι πρέπει να ξεκινήσουν από πολύ νωρίς και φέτος προετοιμασία, αλλά και να περάσουν τέσσερις (!) γύρους για να βρεθούν στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός παίζει σχεδόν ασταμάτητα τα τελευταία χρόνια και ιδανικά θα ήθελε να μην μπει σε διαδικασία προκριματικών από τόσο νωρίς. Κάτι που μπορεί να συμβεί, αρκεί να κατακτήσει το φετινό Champions League ομάδα που έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στη διοργάνωση από το εγχώριο πρωτάθλημά της.

Η εξέλιξη του φετινού Champions League απασχολεί άμεσα τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρακολουθεί τα προημιτελικά, προκειμένου να καταφέρει να γλιτώσει έναν προκριματικό γύρο το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά και να έχει μερικές παραπάνω μέρες άδεια.

Οι Πειραιώτες θέλουν να προκριθούν στα ημιτελικά αυτό το διήμερο οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει ήδη την έξοδό τους τη νέα σεζόν στη διοργάνωση, αφού και με τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων είναι δεδομένο σχεδόν πως δε θα αγωνιστούν στον πρώτο γύρο.

Αυτές είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν, ενώ υπό προϋποθέσεις θα ήταν και η Τσέλσι, όμως το σκορ του πρώτου αγώνα δεν ευνοεί τους Μπλε (3-1 το πρώτο ματς για τη Ρεάλ στο Λονδίνο).

Οι Πολίτες μάχονται μαζί με τη Λίβερπουλ για το πρωτάθλημα στην Αγγλία και είναι πολύ μπροστά, έχοντας εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη τετράδα, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για τις Ρεάλ και Μπάγερν.

Πάνω-κάτω «ήρεμη» σχετικά με την τετράδα είναι και η Τσέλσι, η οποία όμως ψάχνει υπέρβαση απόψε στη Μαδρίτη, ενώ από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός δε θέλει με τίποτα να περάσουν οι Βιγιαρεάλ, Ατλέτικο και Μπενφίκα.

Τα Κίτρινα Υποβρύχια, που στο πρώτο ματς νίκησαν στην Ισπανία με 1-0 την Μπάγερν, είναι στην 7η θέση της LaLiga με 46 βαθμούς και πολύ μακριά από την τετράδα, ενώ η Ατλέτικο είναι μεν τέταρτη (με 57 βαθμούς), όμως σε απόσταση ενός βαθμού (56) είναι η Μπέτις, που παλεύει για την έξοδο στο Champions League.

Τέλος, η Μπενφίκα, που ηττήθηκε με 3-1 στην Πορτογαλία από τη Λίβερπουλ, είναι στην τρίτη θέση και στο +9 από την τέταρτη Μπράγκα, όμως κι εκείνη με τη σειρά της έχει πολύ δύσκολο έργο για πρόκριση μετά το σκορ του πρώτου αγώνα κόντρα στη Λίβερπουλ.

Με λίγα λόγια, αν ο Ολυμπιακός θέλει να γλιτώσει τον πρώτο προκριματικό γύρο σήμερα είναι με τις Ρεάλ ή Τσέλσι και Μπάγερν, ενώ στα ματς της Τετάρτης θέλει πρόκριση των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Στο σενάριο αυτό, ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του δεκαπέντε ημέρες αργότερα (20 και όχι 5 Ιουλίου), ενώ η φετινή χρονιά θα κλείσει στις 22 Μαΐου αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί από τη Μαρσέιγ και τουλάχιστον στις 30 αν προκριθεί.

Αν λοιπόν οι Πειραιώτες αναγκαστούν να παίξουν στον πρώτο προκριματικό του Champions League, θα υποχρεωθούν να ξεκινήσουν προετοιμασία στις 5 Ιουνίου, δηλαδή μόλις μία εβδομάδα μετά το τέλος της φετινής.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης Τσέλσι (3-1 το σκορ του πρώτου αγώνα)
Μπάγερν – Βιγιαρεάλ (0-1 το σκορ του πρώτου αγώνα)
Λίβερπουλ – Μπενφίκα (3-1 το σκορ του πρώτου αγώνα)
Μάντσεστερ Σίτι – Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0 το σκορ του πρώτου αγώνα)

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024