Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμιο χειροκρότημα για το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Σαχτάρ

Παγκόσμιο χειροκρότημα για το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Σαχτάρ

Τον γύρο των ΜΜΕ διεθνώς έκανε η σπουδαία πρωτοβουλία του Ολυμπιακού που υποδέχτηκε την ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ειρήνης

Παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης έστειλε το «Γεώργιος Καραϊσκάκη» το Σάββατο με τον ιστορικό αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Η ουκρανική ομάδα ξεκίνησε με πρώτο σταθμό τον Πειραιά σειρά αγώνων με ευρωπαϊκές ομάδες στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά του πολέμου, με τα έσοδα να πηγαίνουν υπέρ του δοκιμαζόμενου λαού της Ουκρανίας.

Ο Ολυμπιακός πάντα πρωτοπόρος, έδειξε τον δρόμο, φιλοξενώντας ένα τόσο σημαντικό γεγονός που αποτέλεσε την ευκαιρία να μεταδοθεί παντού το μήνυμα ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει και ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει γέφυρα ειρήνης.

Το φιλικό αυτό παιχνίδι έκανε τον γύρο του κόσμου, με διεθνή μέσα να χειροκροτούν την αντιπολεμική πρωτοβουλία. Ηχηρό παρών έδωσε και η πολιτική ηγεσία που βρέθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκη για να ενώσει τη φωνή της με τους χιλιάδες θεατές, στέλνοντας αντιπολεμικό μήνυμα.

Η υποδοχή των διεθνών μέσων στον ιστορικό αγώνα

Διεθνή μέσα, όχι μόνο του αθλητικού Τύπου, χειροκρότησαν το φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ουκρανική ομάδα, σημειώνοντας τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας.

Το eurosport έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μπλούζες των παικτών που έφεραν τα ονόματα των ουκρανικών πόλεων που δέχτηκαν επίθεση όπως και το αντιπολεμικό μήνυμα «Σταματήστε τον πόλεμο», ενώ το BBC στάθηκε στον σκοπό του αγώνα και στη δήλωση του Κριστιάν Καρεμπέ που είπε χαρακτηριστικά: «Χρησιμοποιούμε το ποδόσφαιρο ως εργαλείο για την ειρήνη», αλλά και στη δήλωση του γενικού διευθυντή της Σαχτάρ, Σεργκέι Πάλκιν, που ανέφερε: «Θέλουμε να μιλήσουμε για τον πόλεμο και την ειρήνη στην Ουκρανία σε αυτούς τους αγώνες. Για την ανάγκη να σταματήσει αυτή η τρέλα, ώστε να επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική ζωή και να χτίσουμε ξανά τη χώρα».

Ανάλογα άρθρα δημοσιεύτηκαν στη γαλλική Le Figaro, στο sky sport, στο l΄avenir, και στη Daily Mail. Από όλα τα αφιερώματα δεν έλειπε η εικόνα με τα 176 λούτρινα αρκουδάκια στις κερκίδες, φόρος τιμής στα παιδιά που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, όπως και η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας στον αγώνα.

Ηχηρό «παρών» της πολιτικής ηγεσίας

Παρών στο γήπεδο ήταν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος είπε πως «είναι πολύ σημαντικό ότι η πρωτοβουλία της Σαχτάρ ξεκινάει από την Αθήνα. Από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό».

«Είμαι σίγουρος ότι το ελληνικό κοινό θα ανταποκριθεί θερμά σε αυτή την προσπάθεια. Η ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία πάντα είναι στην καρδιά των Ελλήνων» συμπλήρωσε ο έλληνας ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, σε μια… προσωπική εξομολόγηση ο κ. Δένδιας είναι πως «το γεγονός ότι εγώ ένας βαθύς Παναθηναϊκός είμαι εδώ, δείχνει πόσο σπουδαίο είναι αυτό το πράγμα που γίνεται».

Στο πλευρό του έλληνα ΥΠΕΞ ήταν ο πρέσβης της Ουκρανίας, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό για την πρωτοβουλία αυτή. Ακόμα, ευχαρίστησε τον Νίκο Δένδια που αν και Παναθηναϊκός ήρθε στο γήπεδο.

«Η χώρα μου περνάει πολύ δύσκολες στιγμές και αυτό που μπορεί να κάνει ο αθλητισμός και η Σαχτάρ, που είναι μια ουκρανική ομάδα, είναι να προωθεί την ανάγκη για ειρήνη» κατέληξε.

Στις κερκίδες βρέθηκε ακόμα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης που αφού συνεχάρη τον Ολυμπιακό για την πρωτοβουλία του, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ανοίξει την αγκαλιά της στους Ουκρανούς πρόσφυγες.
«Είναι ο πρώτος αγώνας, ο οποίος γίνεται με την ουκρανική ομάδα. Ένα γήπεδο γεμάτο παιδιά, τα οποία θα πάρουν το σωστό μήνυμα: ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε εδώ, στηρίζουμε όσο μπορούμε και πάνω από όλα καταλαβαίνουμε τον πόνο τους. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε» τόνισε από τη μεριά της η Ντόρα Μπακογιάννη.

Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, που δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «όταν η βαρβαρότητα απειλεί την ελευθερία δεν σιωπάς».

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, είπε πως «με πρωτοβουλία του Ολυμπιακού σήμερα ο αθλητισμός συναντά τον ανθρωπισμό». Παρόντες στον φιλικό αγώνα ήταν ακόμα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, καθώς και ο Μητροπολιτης Πειραία Σεραφείμ.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024