Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Κορινθίου: Ποζάρει σαν την «Ελλάδα» του Ντελακρουά

Μαρία Κορινθίου: Ποζάρει σαν την «Ελλάδα» του Ντελακρουά

Μετά την φωτογράφηση της με τοπ αποκαλυπτικό μπλουζάκι δίπλα σε εικόνα της Παναγίας τώρα ήρθε και μας αποτελείωσε η Μαρία Κορινθίου.

Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου (La Grèce sur les ruines de Missolonghi) είναι ένας διάσημος πίνακας του Γάλλου ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά εμπνευσμένος από την μάχη των Ελλήνων στην τρίτη πολιορκία του Μεσολογγίου.

Εικονίζει την προσωποποίηση της ηρωικής Ελλάδας. Μια γυναίκα φοράει ελληνική παραδοσιακή φορεσιά, ξεκούμπωτη στο στήθος. Είναι στραμμένη προς τον θεατή με τα χέρια σε στάση απόγνωσης, και το πρόσωπο σε τρία τέταρτα στραμμένο προς τα αριστερά.

Στέκει όρθια επάνω στα ερείπια του Μεσολογγίου, που έχουν καταπλακώσει έναν αγωνιστή. Στο βάθος ένας μαύρος άνδρας με κίτρινο τουρμπάνι που συμβολίζει τον εχθρό καρφώνει μια σημαία στο έδαφος. Όλα αυτά απεικονίζονται στον πίνακα.

Τώρα η Μαρία Κορινθίου ποζάρει ντυμένη ακριβώς όπως η «Ελλάδα» στον πίνακα του Ντελακρουά για τις ανάγκες του εξωφύλλου ενός περιοδικού. Η ίδια ανέβασε τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγραψε:

«Μία σημαντική ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, που σηματοδότησε την απελευθέρωση της από τον Τουρκικό ζυγό και υπήρξε καταληκτική για την νίκη της προς την ελευθερία. (…) Ο διάσημος Γάλλος ζωγράφος Ευγένιος Ντελακρουά, φιλέλληνας και γοητευμένος από την Ελλάδα, εμπνεύστηκε από το ολοκαύτωμα του Μεσολογγίου και δημιούργησε μία σειρά από έργα που ευαισθητοποίησαν παγκόσμια και ανάγκασαν μέχρι και τις μεγάλες δυνάμεις να προβούν σε άμεσες λύσεις για την λήξη του πολέμου.»

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024