Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Mercedes-Benz ενισχύει τις δυνάμεις της στην ανάπτυξη λογισμικού

H Mercedes-Benz ενισχύει τις δυνάμεις της στην ανάπτυξη λογισμικού

Η γερμανική φίρμα επιταχύνει τις διαδικασίες που θα τη βοηθήσουν να αναπτύξει το δικό της λειτουργικό σύστημα για κάθε παράμετρο ενός αυτοκινήτου εγκαινιάζοντας ένα νέο τεχνολογικό κέντρο που θα αφοσιωθεί στην ανάπτυξη λογισμικού

Η Mercedes-Benz εγκαινίασε ένα νέο τεχνολογικό κέντρο στο Sindelfingen με στόχο να ενισχύσει τις δυνατότητές της στον τομέα ανάπτυξης λογισμικού και απώτερο σκοπό να λανσάρει στην αγορά έως το 2024 ένα εξολοκλήρου δικό της λειτουργικό σύστημα με την κωδική ονομασία MB.OS.

Το νέο τεχνολογικό κέντρο στο οποίο επενδύθηκαν 200 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να απασχολεί περίπου 750 εργαζόμενους οι οποίοι θα ασχολούνται αποκλειστικά με την ανάπτυξη λογισμικού που θα καλύπτει κάθε σύγχρονη τεχνολογική πτυχή ενός αυτοκινήτου από το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης έως τις εκατοντάδες γραμμές κώδικά που απαιτούνται για να γίνει εφικτή η αυτόνομη οδήγηση.

Ο στόχος εκτός από την ανάπτυξη του απαιτούμενου λογισμικού που θα καλύπτει τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και των αυξημένων απαιτήσεων, είναι προφανώς ο πλήρης έλεγχός του καθώς μέχρι στιγμής το λογισμικό που χρησιμοποιείται από μοντέλα της γερμανικής φίρμας προέρχεται από διαφορετικούς προμηθευτές.

«Ο στόχος μας είναι να έχουμε την πλήρη ευθύνη σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική και την ενσωμάτωση του λογισμικού. Δεν θα κάνουμε τα πάντα μόνοι μας, έχουμε αξιόλογες συνεργασίες ωστόσο τα κομμάτια του κώδικα που θεωρούμε πιο σημαντικά θα γράφονται από δικούς μας προγραμματιστές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής ανάπτυξης λογισμικού της γερμανικής φίρμας, Magnus Oestberg.

Mια από τις γνωστές συνεργασίες της Mercedes-Benz με εταιρείες τεχνολογίας είναι αυτή με την Nvidia με την οποία συνεργάζονται από το 2020 για την ανάπτυξη λογισμικού που σχετίζεται με την αυτόνομη οδήγηση. Η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα στο συγκεκριμένο πλαίσιο αναμένεται να αποτελέσει μέρος του νέου λογισμικού MB.OS το οποίο θα αποτελέσει μέρος των νέων μοντέλων της γερμανικής φίρμας σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με φόντο τους παραπάνω στόχους, η γερμανική φίρμα σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ομάδα από 10.000 μηχανικούς λογισμικού που θα εργάζονται σε αντίστοιχα κέντρα σε Βερολίνο, Ινδία, Ισραήλ, Ιαπωνία και ΗΠΑ προκειμένου να καλύψει τις διαφαινόμενες εξαιρετικά υψηλές ανάγκες της σε κώδικα στο άμεσο μέλλον.

Εξίσου ενδεικτικό των τάσεων είναι ότι σε πρόσφατη έρευνα της Capgemini, το 97% των στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας απάντησε ότι σε μια πενταετία τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους του κλάδου θα πρέπει να έχουν γνώσεις λογισμικού καθώς θα πρέπει να καλύψουν ένα ευρύτατο φάσμα νέων απαιτήσεων που ξεκινά από μηχανικούς λογισμικού και επεκτείνεται στη διαχείριση clouds και στους ειδικούς για την ασφάλεια δικτύων.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024