
Αυτός είναι ο χώρος πολιτισμού με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ιταλία
Η έκθεση με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, προσέλκυσε περισσότερους από 435.000 επισκέπτες, ήταν επικεντρωμένη στον πρωταγωνιστή της «arte povera», Τζουζέπε Πενόνε.
Η Γκαλερί Ουφίτσι (Galleria degli Uffizi) στη Φλωρεντία έγινε για πρώτη φορά ο χώρος πολιτισμού στην Ιταλία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα μετά από χρόνια καινοτομιών υπό τον γεννημένο στη Γερμανία διευθυντή Άικε Σμιτ κατά τη διάρκεια των οποίων επεκτάθηκε ακόμη και στη σύγχρονη τέχνη.
Το πολιτιστικό ίδρυμα που φημίζεται για τα αναγεννησιακά αριστουργήματα ξεπέρασε το Κολοσσαίο της Ρώμης, τα ερείπια της Πομπηίας, τα Μουσεία του Βατικανού και άλλες γνωστές τοποθεσίες όσον αφορά τον αριθμό των επισκεπτών. Συγκεκριμένα προσέλκυσε 1,7 εκατομμύρια επισκέπτες πέρυσι, σύμφωνα με το Il Giornale dell’Arte. Το Κολοσσαίο ήταν δεύτερο με περίπου 90.000 λιγότερους επισκέπτες.
Υπό τη διεύθυνση του Σμιτ, η Γκαλερί Ουφίτσι άλλαξε τον τρόπο πώλησης και προγραμματισμού των εισιτηρίων εισόδου, πρόσθεσε περισσότερα μοντέρνα έργα στη συλλογή του, παρουσίασε αφιερώματα σε διάσημες γυναίκες δημιουργούς, διοργάνωσε εκθέσεις με έργα από τη μόνιμη συλλογή του σε περιφερειακά Μουσεία της Τοσκάνης, ενίσχυσε την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άνοιξε προηγουμένως κλειστά τμήματα του εκτεταμένου κτιριακού συμπλέγματός του και προσέγγισε σύγχρονα κοινωνικά θέματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
«Είμαστε ξανά σε ανοδική πορεία» είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Σμιτ, ιστορικός τέχνης που ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή το 2015. «Αυτό είναι ένα καλό σημάδι για το μέλλον» πρόσθεσε.
Η Πινακοθήκη Ουφίτσι ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα και στέγασε αρχικά τη συλλογή του Οίκου των Μεδίκων.
Στις αίθουσές της φιλοξενούνται αριστουργήματα κορυφαίων καλλιτεχνών της Αναγέννησης, Μικελάντζελο, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Καραβάτζο και Ραφαήλ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιατί έμεινε εκτός ο Βεζένκοφ από το παιχνίδι με τον Κολοσσό
- Φάμελλος: Λαβύρινθος σκανδάλων που ξεκινούν και τελειώνουν στο Μαξίμου – Κρυπτόμενος και πολλαπλά εκβιαζόμενος πρωθυπουργός
- Άρπαξε ιστορικό λείψανο 800 ετών μέσα από εκκλησία – Έτρεχε στους δρόμους με το κρανίο της Αγίας
- ΙΝΑΤ: Για ποιον είναι χρήσιμη η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία; – Το Ινστιτούτο Τσίπρα απαντά
- Μπετονιέρα προσέκρουσε σε κολώνα στο Παλαιό Φάληρο – Διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Αμφιθέας
- Ο Σέρχιο Ράμος πήρε αντί 450 εκατ. ευρώ τη Σεβίλλη




