Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Σε ποιες χώρες της Ευρώπης μπορείτε να ταξιδέψετε πλέον χωρίς περιορισμούς

Κοροναϊός: Σε ποιες χώρες της Ευρώπης μπορείτε να ταξιδέψετε πλέον χωρίς περιορισμούς

Αναλυτικά η λίστα του Forbes

Παρότι η πανδημία εξακολουθεί να πλήττει πολλές χώρες, κάποιες αποφασίζουν την άρση των περιορισμών εν όψει θέρους.

Σε μια εποχή που πολλοί πολίτες μεριμνούν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, κάποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαλλάσσονται πλήρως από τους περιορισμούς της Covid-19.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το Forbes, αυτές είναι:

Δανία

Όπως ανακοινώθηκε το Μάρτιο από την κυβέρνηση «δεν υπάρχουν περιορισμοί συνδεόμενοι με την Covid κατά την είσοδο στη Δανία» σε δημόσιους χώρους ή τα σύνορα.

Παρόλα αυτά, ιδιωτικοί φορείς και ιδρύματα διατηρούν το δικαίωμα να ορίσουν τους δικούς τους όρους για τη διασφάλιση της υγείας επισκεπτών και υπαλλήλων, ενώ οι μάσκες προσώπου είναι ακόμη υποχρεωτικές στις ιατρικές δομές.

Ουγγαρία

Από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, «τα ταξίδια στην Ουγγαρία είναι ξανά χωρίς περιορισμούς» που σημαίνει πως δεν απαιτείται βεβαίωση εμβολιασμού ή ανοσίας ούτε τεστ κοροναϊού, αλλά ούτε υποχρέωση καραντίνα.

Ισλανδία 

Δεν υπάρχουν πια ταξιδιωτικοί περιορισμοί στα ισλανδικά σύνορα, ανεξαρτήτως του αν οι ταξιδιώτες είναι ή όχι εμβολιασμένοι.

Από τις 25 Φεβρουαρίου, δεν υπάρχει καν υποχρέωση δήλωσης άφιξης ή τεστ και καραντίνα για την είσοδο στη χώρα.

Ιρλανδία 

Αντιστοίχως, από τις 6 Μαρτίου, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις άφιξης ούτε στην Ιρλανδία όπου οι πολίτες μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα, χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό τεστ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Politico, ο πρωθυπουργός Micheál Martin ανακοίνωσε τον περασμένο Ιανουάριο πως, για πρώτη φορά μετά από περίπου δύο χρόνια πανδημίας, στάδια, κινηματογράφοι, παμπ θα λειτουργήσουν με πλήρη χωρητικότητα και χωρίς την επίδειξη πιστοποιητικών.

Ολλανδία

Όπως αναφέρει το Euronews, η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως από τις 23 Μαρτίου, η είσοδος στη χώρα γίνεται ελεύθερα, χωρίς έγγραφα και πιστοποιητικά.

Νορβηγία

Πολύ νωρίτερα, στις 12 Φεβρουαρίου, η νορβηγική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει τις ταξιδιωτικές προϋποθέσεις, επιβεβαιώνοτας πως οι ταξιδιώτες «μπορούν να ταξιδέψουν στη Νορβηγία χωρίς να τους απασχολεί τίποτα άλλο πέρα από την καλοπέρασή τους!».

Πολωνία 

Από τις 25 Μαρτίου, η πολωνική κυβέρνηση ήρε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για την είσοδο στη χώρα.

Ρουμανία 

Το ίδιο και η Ρουμανία όπου η κυβέρνηση νωρίτερα, από τις 9 Μαρτίου, επιτρέπει την άνευ περιορισμών είσοδο επισκεπτών στη χώρα.

«Ευχαριστώ τους Ρουμάνους για την υπευθυνότητα που επέδειξαν καθώς κατάλαβαν να σέβονται τους κανόνες της υγειονομικής προστασίας και επέλεξαν να εμβολιαστούν, περιορίζοντας τη διασπορά της πανδημίας» είχε αναφέρει σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών, Nicolae Lucian Bode.

Σλοβενία 

Και η Σλοβενία δε διαθέτει ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τις 19 Φεβρουαρίου, κάτι που σημαίνει πως η συνθήκη «RVT (recovered/vaccinated/tested – νοσήσαντες/εμβολιασμένοι/με τεστ) δε χρειάζεται να τηρείται στα σύνορα και οι ταξιδιώτες δε θα υποχρεούνται σε κατ’οίκον καραντίνα».

Σουηδία 

Από την 1η Απριλίου, η Σουηδία δε διαθέτει απαγόρευση εισόδου στη χώρα, για πολίτες τρίτων χωρών (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Από τις 9 Φεβρουαρίου, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς όρους στη Σουηδία.

Ηνωμένο Βασίλειο 

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει άρει κάθε ταξιδιωτικό περιορισμό για την είσοδο στη χώρα, ανεξαρτήτως εμβολιασμού ή όχι.

Ενώ διατηρεί το σύστημα με τα χρώματα χωρών, δεν υπάρχουν χώρες πλέον στην «κόκκινη» λίστα.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024