Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναγιωτόπουλος: Δεν είναι ώρα για «ισαποστακισμούς»

Παναγιωτόπουλος: Δεν είναι ώρα για «ισαποστακισμούς»

«Λυπούμαι που βλέπω ότι αυτό δεν αποτελεί ομόφωνη στάση του πολιτικού συστήματος όπως είδαμε και στη σημερινή τοποθέτηση του προέδρου Ζελέσκι στη Βουλή» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας

«Δεν είναι η ώρα για ισαποστακισμούς, δεν είναι η ώρα για ναι μεν αλλά. Και λυπούμαι που βλέπω ότι αυτό δεν αποτελεί ομόφωνη στάση του πολιτικού συστήματος όπως είδαμε και στη σημερινή τοποθέτηση του προέδρου Ζελέσκι στη Βουλή». Αυτό τόνισε, αναφορικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη στάση της Ελλάδας επί του θέματος, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας σήμερα στο Delphi Economic Forum και το δημοσιογράφο Στ. Ιωαννίδη.

«Η Ελλάδα πρέπει – όπως έκανε πάντα – να τίθεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Αυτό θα τής αποκομίσει οφέλη και όχι ζημίες» συνέχισε, ενώ υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ που είμαστε για λόγους πίστης σε βασικές αρχές και ιδεώδη, όπως ελεύθερη έκφραση, ανθρώπινα δικαιώματα, Κράτος Δικαίου».

«Στα δύσκολα πρέπει να είμαστε δυνατοί. Και σωστοί. Στα πιο δύσκολα ακόμα πιο δυνατοί» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, ενώ ξεκαθάρισε: «Και κακά τα ψέματα, στις αλλεπάλληλες κρίσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε – κλιματική, ενεργειακή, οικονομική, κόστος ζωής, πανδημία – απαιτείται να είμαστε ανθεκτικοί στα δύσκολα. Και τώρα και για το μέλλον».

Για τη Στρατηγική Πυξίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Ν. Παναγιωτόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «οι εξελίξεις επιτάχυναν τις εξελίξεις» και προσέθεσε: «Πριν από ένα μήνα περίπου οι Ευρωπαίοι υπουργοί ‘Αμυνας ψηφίσαμε και εγκρίναμε το κείμενο της Στρατηγικής Πυξίδας, που δεν είναι άλλο από μια Λευκή Βίβλος, πλήρους ανάλυσης όλων των προκλήσεων και απειλών ασφαλείας που αντιμετωπίζει από παντού η Ε.Ε.».

«Γίνεται», συνέχισε, «κυρίως αναφορά στην απειλή της Ρωσίας με τον αναθεωρητισμό του Βλ. Πούτιν, γίνεται και αναφορά και στη δική μας περίπτωση, την εξ ανατολών απειλή στην ασφάλεια και τη σταθερότητα καθώς στο κείμενο υπάρχει σαφής αναφορά στις μονομερείς ενέργειες δρώντων στην περιοχή» ενώ διευκρίνισε ότι παρότι δεν κατανομάζεται η Τουρκία, «αυτές οι συμπεριφορές χαρακτηρίζονται ως δυνητικές απειλές επομένως πρέπει να απασχολήσουν την Ε.Ε.».

Για τα ελληνοτουρκικά, ο Ν. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, ότι «θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με τους γείτονές μας, καλή τη πίστη, χωρίς διάθεση εκπτώσεων αναφορικά με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, προκειμένου να φτάσουμε σε ένα σημείο συνεννόησης». Διευκρίνισε, δε, ότι «για να καταλήξουμε κάπου πρέπει να κάνει κάτι ανάλογο και η άλλη πλευρά». Έως τώρα, όπως είπε, «δεν έχουμε δει ανάλογα στοιχεία συμπεριφοράς».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024