Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου «είναι ψυχρή σαν ένα κομμάτι πάγου»

Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου «είναι ψυχρή σαν ένα κομμάτι πάγου»

Τι λένε οι εργαζόμενοι στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού για την αρνητική πρωταγωνίστρια της τραγικής υπόθεσης στην Πάτρα.

«Ψυχρή σαν ένα κομμάτι πάγου». Έτσι χαρακτηρίζουν τις τελευταίες ώρες τη Ρούλα Πισπιρίγκου άνθρωποι που ήρθαν κοντά της, τόσο έξω όσο και μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της, της μικρής Τζωρτζίνας, βρίσκεται εδώ και τρεις ημέρες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει.

Όπως λένε εργαζόμενοι στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, η Πισπιρίγκου είναι σχεδόν κατατονική. «Δεν έχει εξάρσεις, δεν λύγισε, ούτε έβαλε τα κλάματα όπως γράφτηκε. Ούτε βεβαίως χτυπά το κεφάλι της στον τοίχο από συντριβή», τονίζουν με νόημα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βλέπουν έναν άνθρωπο που δείχνει να μην έχει καταλάβει το μέγεθος της τραγωδίας – με τους θανάτους των τριών παιδιών της – αλλά και τη δική της μοίρα, εφόσον ευσταθούν οι κατηγορίες εναντίον της. «Δείχνει να είναι χαμένη σε έναν παράλληλο κόσμο που έχει φτιάξει η ίδια, σαν μια άμυνα που έχει χτίσει για τον εαυτό της. Ένα κάστρο, με την ίδια να αποκρούει κάθε κατηγορία και να φαντασιώνεται έναν κόσμο όπου κάποιοι άλλοι έκαναν κακό στα παιδιά της, χωρίς τη δική της συμμετοχή». Αυτό τονίζουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι που παρακολουθούν την αρνητική πρωταγωνίστρια μιας τραγικής υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου από προχθές βρίσκεται σε κελί δίπλα στο Αναρρωτήριο κι εκεί αναμένεται να μείνει για όσο διάστημα κρατήσει η προφυλάκισή της. Δεν πρόκειται, δηλαδή, να μεταφερθεί στο υπόγειο του κτιρίου, εκεί όπου παλαιότερα κρατούνταν τα καταδικασθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Οι πληροφορίες που έρχονται μέσα από τη φυλακή είναι ελάχιστες. Η κατηγορούμενη μάνα είναι μόνη της όλες τις ώρες της ημέρας, προαυλίζεται δύο φορές, όταν όλες οι υπόλοιπες κρατούμενες μπαίνουν στα κελιά τους. Δεν έχει έρθει σε επαφή με κανέναν, παρά μόνο με τους δεσμοφύλακές της, ενώ συνομιλεί από το καρτοτηλέφωνο με τους συγγενείς της, κυρίως τη μητέρα και την αδερφή της, και με τους δικηγόρους της. Καπνίζει συνεχώς, είναι σκεπτική, δεν μιλά πολύ, αλλά έχει το ίδιο ψυχρό βλέμμα που είδαμε όλοι κατά τη μεταφορά της από την Ασφάλεια Αττικής στον ανακριτή.

Μυστικά και ψέματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πισπιρίγκου επιβεβαιώνει με τη στάση της μέσα στη φυλακή όσους πιστεύουν ότι ξέρει καλά να κρύβει μυστικά και ψέματα. Ό, τι ξέρει να κρύβει τα συναισθήματά της, ακόμη κι αν έχουν χαθεί με τόσο τραγικό τρόπο και τα τρία παιδιά της. «Είναι αδιανόητο μια μητέρα που έχει χάσει τρία παιδιά να δείχνει τόσο κοντρολαρισμένη. Τόσο ψυχρή και υπολογίστρια, που ασχολείται μόνο με το τι θα πουν στην τηλεόραση και πώς θα εμφανιστεί η ίδια αθώα και όλοι οι άλλοι ένοχοι», λένε όσοι την είδαν τις τελευταίες ημέρες.

Αλλά ακόμη και οι φήμες για αίτημα αποφυλάκισης προτού καλά καλά πάει στον Κορυδαλλό δείχνουν έναν άνθρωπο που δεν σκοπεύει να ομολογήσει και θα συνεχίσει να επιμένει ότι δεν σκότωσε αυτή τα παιδιά της κι ότι άδικα προφυλακίστηκε.

Σε κάθε περίπτωση, οι ημέρες της στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού κυλούν βασανιστικά αργά. Η ίδια φαίνεται να γνωρίζει ότι είναι persona non grata από τις συγκρατούμενές της και της έχει δοθεί εντολή να μην πλησιάσει άλλες φυλακισμένες γιατί κινδυνεύει η ζωή της. Οι μόνοι με τους οποίους θα μπορεί να μιλά είναι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που θα της πηγαίνουν το φαγητό ή θα την προσέχουν. Και φυσικά οι δικοί της άνθρωποι και οι δικηγόροι που αναμένεται να την επισκεφτούν μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Άλλωστε, όλα τα «μηνύματα» που θέλει να στείλει προς τα έξω, κυρίως οι κατηγορίες κατά του συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη, θα σταλούν μέσω των δικηγόρων της.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024