Νοσοκομείο Παπανικολάου: Και δεύτερος νεκρός από τη φωτιά – Τι είπε πριν καταλήξει
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος ο ασθενής πριν καταλήξει, η φωτιά ξεκίνησε όταν το κινητό που κρατούσε στα χέρια του εξερράγη
Κατέληξε πριν από λίγο ο ένας εκ των τραυματιών από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην κλινική Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε δύο.
«Ο ασθενής ήταν διασωληνωμένος, κατέληξε σήμερα το πρωί και πρόκειται για αυτόν από τον οποίο φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά», ανέφερε πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Σταύρος Τρύφων.
Ο ίδιος τόνισε ότι, σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος ο ασθενής πρόλαβε να του μεταφέρει, η φωτιά ξεκίνησε όταν το κινητό που κρατούσε στα χέρια του εξερράγη.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή είναι η εκδοχή τους ασθενούς, ενώ τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς μένει να επιβεβαιωθούν από την πυροσβεστική.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες εργαζομένων στο νοσοκομείο
Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησαν χθες, οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στην πνευμονολογική κλινική Covid-19 του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, όταν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης ξέσπασε φωτιά στη πτέρυγα.
Η φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.
Πώς ξέσπασε η φωτιά
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες και τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στον θάλαμο 6 του δευτέρου ορόφου όπου νοσηλεύοντας ένας μόνο ασθενής.
Ο διευθυντής της πτέρυγας ανέφερε πως ο ίδιος ο ασθενής έβαλε τη φωτιά με αποτέλεσμα να γίνει ανάφλεξη του οξυγόνου και η φωτιά να πάρει γρήγορα διαστάσεις.
Όπως επισήμανε στη συνέχεια το τοπικό μέσο voria.gr, ο ασθενής φαίνεται να άναψε τσιγάρο μέσα στο θάλαμο με αποτέλεσμα η φωτιά να ξεσπάσει αμέσως. Ωστόσο ερευνάται η φωτιά να ξέσπασε και από έκρηξη κινητού.
Πηγές της πυροσβεστικής τόνισαν πως η φωτιά ξέσπασε σε κλινοσκεπάσματα και πλαστικό και γι΄αυτό επεκτάθηκε τόσο γρήγορα.
- Γαμπρός στην Κρήτη ο ανιψιός της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν – Ζει σε χωριό του Ηρακλείου
- Ζαχαριάδης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αυτόνομη κάθοδος, αλλά μια μεγάλη συμμαχία στον προοδευτικό χώρο
- Μυθικός Μαριάνοβιτς: Έπαιξε ντραμς και τριγωνάκι στην μπάντα του Αριζόνα (vid)
- Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών
- Θεσσαλονίκη: Δολοφονία 20χρονου – Στο εισαγγελέα έφτασε ο 23χρονος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική
- Γιώργος Μαρίνος: Έλενα Παπαρίζου, Τάκης Ζαχαράτος, Ηρώ τίμησαν τον αγαπημένο καλλιτέχνη
- «AI brain fry»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη «τηγανίζει» το μυαλό των εργαζόμενων
- Όσκαρ 2026: Τα μεγάλα φαβορί και οι ειδικές αγορές στην Betsson
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442