Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθη η μητέρα και ο σύντροφός της για τα παιδιά που ζούσαν με κατσαρίδες και ποντίκια
Τα παιδιά -μεταξύ τριών και εννέα ετών- ζούσαν υπό συνθήκες «φρικτής παραμέλησης
Στη σύλληψη της μητέρας των τριών ανήλικων παιδιών -όπου βρέθηκαν το πρωί να ζουν μέσα στο σπίτι τους υπό συνθήκες παραμέλησης ανάμεσα σε κατσαρίδες και ποντίκια- καθώς και του συντρόφου της προχώρησαν οι αστυνομικοί του Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα.
Όλα ξεκίνησαν μετά την καταγγελία του εν διαστάσει συζύγου της μητέρας των παιδιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από δυο μέρες ο πατέρας των παιδιών πήγε στο τμήμα ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα και κατήγγειλε την 30χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, αναφέροντας πως τα παιδιά του ζούσαν σε επικίνδυνες συνθήκες.
Σήμερα το πρωί, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι αστυνομικοί του τμήματος μαζί με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης έφτασαν στο σπίτι και πραγματοποίησαν έρευνες κατά την διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε πράγματι ότι τα παιδιά ήταν παραμελημένα, υπήρχαν παντού κατσαρίδες, ενώ η 30χρονη τα έπαιρνε και πήγαινε σε μια εκκλησία της περιοχής όπου ζητιάνευαν όλα μαζί.
Άμεσα ενημερώθηκε ο εισαγγελέας ανηλίκων, ενώ τόσο η 30χρονη όσο και ο σύντροφος της συνελήφθησαν.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, σωματική βλάβη και εξύβριση. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 54χρονος προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο δεν κατάφερε να γλιτώσει.
Δύο αναφορές
Για την κατάσταση όπου ζούσαν τα παιδιά ελληνικής καταγωγής είχαν γίνει δυο αναφορές στο «Χαμόγελο του Παιδιού», σύμφωνα με τον πρόεδρο Κώστα Γιαννόπουλο.
«Είχαμε δεχτεί δυο τηλεφωνήματα από διαφορετικά άτομα της περιοχής που ανέφεραν τα όσα ζούσαν τα παιδιά. Εμείς φτιάξαμε μια αναφορά και την μεταβιβάσαμε τον Φεβρουάριο, η οποία περιλαμβάνει όλα όσα μας είχαν γίνει γνωστά μέχρι τότε. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με εντολή εισαγγελέα αρχικά στο αστυνομικό τμήμα κι από εκεί στο νοσοκομείο» τόνισε ο κ Γιαννόπουλος.
Ζούσαν με κατσαρίδες και ποντίκια
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά -μεταξύ τριών και εννέα ετών- ζούσαν υπό συνθήκες «φρικτής παραμέλησης».
Οι άνθρωποι του Χαμόγελου του Παιδιού θα μεταφέρουν τα παιδιά σε νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους και να λάβουν τις πρώτες βοήθειες» δήλωσε ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Κώστας Γιαννόπουλος.
- Ιταλία: 40χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη σύντροφό του και αυτοκτόνησε
- Ο Κριστιάνο των 200 εκατ. ευρώ και το μπλόκο της FIFA στην Αλ Νασρ λόγω της Σίτι
- Ακλόνητοι στα μπλόκα οι αγρότες αυξάνουν την πίεση στην κυβέρνηση – Κλείνουν τις σήραγγες των Τεμπών, ανοίγουν διόδια
- Πινακίδες κυκλοφορίας: Από σήμερα η επιστροφή τους λόγω Χριστουγέννων – Η διαδικασία
- «Κάπου περνούσε μια φωνή»: Τελευταίες παραστάσεις στο HOOD art space
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από σήμερα έως και την Τετάρτη 24/12
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος Δ’)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 22.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/chris-leggat-2iOqib5eLE8-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442