Το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έστειλε στο κογκρέσο επιστολή στην οποία γράφει πως η πώληση F16 στην Τουρκία συνάδει με τα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την Τουρκία. Νωρίτερα, δημοσιογράφος του Reuters είχε αναφέρει από τις ΗΠΑ τα εξής: Η κυβέρνηση Μπάιντεν πιστεύει ότι η πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία […]

Το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έστειλε στο κογκρέσο επιστολή στην οποία γράφει πως η πώληση F16 στην Τουρκία συνάδει με τα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την Τουρκία.

Νωρίτερα, δημοσιογράφος του Reuters είχε αναφέρει από τις ΗΠΑ τα εξής: Η κυβέρνηση Μπάιντεν πιστεύει ότι η πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία θα ήταν σύμφωνη με τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και θα εξυπηρετούσε επίσης τη μακροπρόθεσμη ενότητα του ΝΑΤΟ, αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε επιστολή του προς το Κογκρέσο.

Μάλιστα η Naz Durakoglu υφυπουργός στο υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ (πρώτης γενιάς Τουρκοαμερικανίδα), με επιστολής της στις 17 Μαρτίου, αν και αναγνωρίζει ότι ΗΠΑ και Τουρκία έχουν τεταμένες σχέσεις, περιγράφει την υποστήριξη της Τουρκίας προς την Ουκρανία ως «σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα για την κακόβουλη επιρροή στην περιοχή».

Και Durakoglu συνεχίζει λέγοντας ότι η Άγκυρα έχει πληρώσει ένα σημαντικό τίμημα από τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον για την αγορά των ρωσικών συστημάτων S-400.

H Τουρκία είχε ζητήσει επίσημα από τις ΗΠΑ να αγοράσει 40 μαχητικά F-16 και 80 κιτ εκσυγχρονισμού για τα υπάρχοντα πολεμικά της αεροσκάφη. Επίσημα οι ΗΠΑ δεν έχουν απαντήσει στην πώληση.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr