Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαθητικό συνέδριο για τις πόλεις του 21ου αιώνα από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία

Μαθητικό συνέδριο για τις πόλεις του 21ου αιώνα από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία

Εισηγήσεις, δρώμενα, ρητορικά αγωνίσματα, ταινίες μικρού μήκους, poster, εικαστικά έργα-φωτογραφίες, έντυπα, ψηφιακές εφαρμογές, κ.α.

Μεγάλο συνέδριο διοργάνωσε η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία από την 1η έως και αύριο 6 Απριλίου σε όλα τα συγκροτήματα των Αρσακείων-Τοσιτσείων σχολείων, με θέμα  «Πόλεις τού 21ου αιώνα: Προκλήσεις – Προσαρμογή – Ποιότητα».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σ αυτό εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την αισθητική της πόλης με τέσσερα Εργαστήρια Πολεοδομίας, Αρχιτεκτονικής, Πληροφορικής και Δημιουργικής Γραφής), τον συντονισμό των  οποίων ανέλαβαν εκπρόσωποι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Τα Εργαστήρια αυτά έγιναν  στα συγκροτήματα των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Ψυχικού, Εκάλης, Πάτρας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, με υπεύθυνους για την λειτουργία τους καθηγητές των τμημάτων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών τού ΕΜΠ και των Πολυτεχνικών Σχολών Πατρών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων, μαζί με αρχιτέκτονες και φοιτητές.

Παράλληλα όμως παρουσιάστηκαν διαδικτυακά εισηγήσεις και σχετικές εργασίες των μαθητών,  ενώ στο συνέδριο συμμετείχαν νέοι από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία τής Αττικής.

Τι παρουσιάζεται στη διάρκεια του; Εισηγήσεις, δρώμενα, ρητορικά αγωνίσματα, ταινίες μικρού μήκους, poster, εικαστικά έργα-φωτογραφίες, έντυπα, ψηφιακές εφαρμογές, κ.α.

Συγκεκριμένα 500 μαθητές παρουσιάζουν 90 εργασίες, ενώ 18 πανεπιστημιακοί καθηγητές τους βοήθησαν και τους καθοδήγησαν σε όλη τη διάρκεια του έργου τους.

Το 8ο Παναρσακειακό μαθητικό συνέδριο έθεσε στο επίκεντρο τής μελέτης, τού προβληματισμού και τού διαλόγου μαθητών, εκπαιδευτικών και ειδικών έναν κοινό τόπο όπου όλοι ζούμε, δρούμε και υπάρχουμε, την σύγχρονη πόλη. Σκοπός τού συνεδρίου δε, ήταν  είναι οι νέοι να προσεγγίσουν την πόλη τους ως έναν ζωντανό οργανισμό που εξελίσσεται με την συνεχή αλληλεπίδραση περιβάλλοντος, φυσικού και ανθρωπογενούς, και πολιτών και να συνειδητοποιήσουν πώς η πόλη τούς διαμορφώνει και πώς εκείνοι καθορίζουν το μέλλον της.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024