Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς με τις επιλογές του και ο Αλεξανδρόπουλος (από σπόντα) έδωσαν τη νίκη

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς με τις επιλογές του και ο Αλεξανδρόπουλος (από σπόντα) έδωσαν τη νίκη

Οι Πράσινοι πήραν μια μεγάλη και δύσκολη νίκη στην πιο κρίσιμη για εκείνους καμπή των πλέι-οφ βγάζοντας τον ΠΑΟΚ εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος

Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση ήταν οι τρεις βαθμοί. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βλέποντας την αφόρητη πίεση που ασκούσε ο ΠΑΟΚ δεν δίστασε. Έβγαλε τον Ιωαννίδη από την κορυφή της επίθεσης και έφερε στο παιχνίδι τον Σάρλια παίζοντας με τρεις στόπερ. Έπραξε πολύ σωστά όπως αποδείχτηκε. Το έχει ξανακάνει με τον, Άρη σιγά που θα δίσταζε να το κάνει και στην Λεωφόρο.

Αυτή ήταν μια αποτελεσματική κίνηση του κόουτς. Υπήρχε και μια που έγινε στο πρώτο ημίχρονο… άθελά του. Χτύπησε ο Βιγιαφάνιες και μπήκε στο ματς ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Εκεί ήταν που οι Πράσινοι ανέλαβαν πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων και περιόρισαν την επιθετική δραστηριότητα των παικτών του Λουτσέσκου. Ο νεαρός πίεζε πάνω στην μπάλα δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στον Ελ Καντουρί και στον Κούρτις.

Υπάρχει και κάτι άλλο όμως που οφείλουμε να το πιστώσουμε στον σέρβο τεχνικό του Τριφυλλιού. Είναι το παιχνίδι από τα δεξιά ώστε ο υπερήλικας ποδοσφαιρικά και καταπονημένος Βιεϊρίνια να χάνει από τα μάτια του τον Παλάσιος. Ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού αλώνισε από δεξιά και εκτός όλων των άλλων έβγαλε την υπέροχη διαγώνια σέντρα που αξιοποίησε ο Αϊτόρ προλαβαίνοντας τον Σάστρε. Αυτή τη φορά ο Γιοβάνοβιτς φάνηκε καλά διαβασμένος.

Ο Λουτσέσκου όντας υποχρεωμένος να κάνει διαχείριση παρουσίασε έναν ΠΑΟΚ που μόνο στο δεύτερο ημίχρονο κι όταν μπήκε στο γήπεδο ο Μπίσεσβαρ έδειξε τις επιθετικές του αρετές. Είχε μεσολαβήσει όμως το εντυπωσιακό γκολ του Χουανκάρ και οι παίκτες του δεν… πρόκαναν.

Ο Γιοβάνοβιτς με έξυπνη διαχείριση πήρε το τρίποντο και τώρα οι Πράσινοι έφτασαν τον Αρη κι έχουν στον ένα βαθμό την ΑΕΚ.

Κάλυψαν δηλαδή την βαθμολογική διαφορά κι έχουν να ελπίζουν ότι μπορούν και καλύτερα. Το ελπίζουν βάσιμα στον βαθμό που ο Παλάσιος συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό προσθέτοντας την μια καλή εμφάνιση δίπλα στην άλλη.

Παρά το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν νίκησαν την ΑΕΚ, η ευκαιρία του ΠΑΟΚ να μπει στην διεκδίκηση του τίτλου χάθηκε στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η διαφορά αντί να μειωθεί αυξήθηκε στους έντεκα βαθμούς.

Εννοείται πως ο μέγας στόχος για την ομάδα του Λουτσέκου είναι να περάσει την Μαρσέιγ. Ωστόσο η ήττα μετά από περίπου δυόμισι μήνες επανέφερε τον ΠΑΟΚ στην πραγματικότητα που ορίζει ότι έχει εξασφαλισμένη την δεύτερη θέση. Οι Πράσινοι πήραν μια μεγάλη και δύσκολη νίκη στην πιο κρίσιμη για εκείνους καμπή των πλέι-οφ.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024