
Στην Αθήνα η Βικτόρια Νούλαντ
Συναντήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον
Την Αθήνα αναμένεται να επισκεφθεί την προσεχή Τρίτη η γνωστή μας από το παρελθόν Βικτόρια Νούλαντ. Η αμερικανίδα διπλωμάτης, νούμερο 3 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σήμερα, θα βρεθεί στην ελληνική πρωτεύουσα και θα συναντηθεί τόσο με τον Νίκο Δένδια όσο και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά επίσης στην Αγκυρα και στη Λευκωσία. Αλλωστε, θεωρείται καλή γνώστρια της περιοχής – χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι οι θέσεις της ήταν πάντα αρεστές στους επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.
Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί στην Αθήνα η τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών (Νίκος Δένδιας, Ιωάννης Κασουλίδης, Γιαΐρ Λαπίντ αντιστοίχως). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο τραπέζι θα τεθούν και θέματα που άπτονται της ενέργειας, καθώς οι παρασκηνιακές ζυμώσεις για τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου «δίνουν και παίρνουν» εσχάτως με την προσπάθεια της Τουρκίας «να μπει σφήνα», πραγματοποιώντας «επίθεση φιλίας» στην Ιερουσαλήμ.
Αισθάνομαι πάντως μία μικρή ενόχληση στην Αθήνα για την πρόσφατη επαμφοτερίζουσα στάση του Ισραήλ σε αυτό το ζήτημα, αλλά θα περιμένω τις εξελίξεις και θα επανέλθω.
- Ζακ Σολομόν, η τραγική μοίρα ενός στρατευμένου φυσικού που πολέμησε μέχρι τέλους το ναζιστικό καθεστώς
- LIVE: Αυστραλία – Αίγυπτος
- Πέντε νέα κοινά αμυντικά έργα στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Aπό drones έως αντιπυραυλικά
- Εικόνες που κόβουν την ανάσα στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Γάλλοι «αλπινιστές» κρέμονται εκτελώντας εργασίες
- Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που δράστης τοποθετεί τον εμπρηστικό μηχανισμό με τα γκαζάκια στην πυλωτή – Βίντεο ντοκουμέντο
- Οι ενδεκάδες στο Αυστραλία – Αίγυπτος: Βασικός ο Σαλάχ (pics)



