Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Ιλίου: Δωρεάν αποκατάσταση ασθενών με σπονδυλικό πόνο

Δήμος Ιλίου: Δωρεάν αποκατάσταση ασθενών με σπονδυλικό πόνο

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης θέτουν σε εφαρμογή ο Δήμος Ιλίου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Π.Α.Δ.Α.) και το Ερευνητικό Εργαστήριο Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης που στοχεύει στην ανακούφιση ασθενών με σπονδυλικό πόνο (αυχεναλγία και οσφυαλγία).

Πρωτοποριακό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης από τον Δήμο Ιλίου και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί δωρεάν σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18 – 70 ετών με ατομικές συνεδρίες, ύστερα από φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση των ενδιαφερομένων από το Εργαστήριο Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου.

Υπεύθυνοι φυσικοθεραπευτές είναι ο Φυσικοθεραπευτής, MSc, Υποψήφιος Διδάκτωρ – Ερευνητής (υπότροφος ΕΛΚΕ – ΠΑΔΑ), Μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Χαράλαμπος Σκορδής (αυχεναλγία) και ο Φυσικοθεραπευτής, MSc, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Σπυρίδων Σωτηρόπουλος (οσφυαλγία). Τη συνολική επιμέλεια της δράσης έχει ο Καθηγητής Φυσικοθεραπείας Γεώργιος Γεωργούδης και Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας του ΠΑΔΑ, ενώ υπεύθυνος συντονιστής της συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ιλίου και ΠΑΔΑ είναι ο Φώτης Μαρκόπουλος.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένη την παρακάτω σχετική αίτηση:

https://www.ilion.gr/programma_fysikotherapeias-aitisi/ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: flabropoulou@ilion.gr

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Το πρόγραμμα που τίθεται σε εφαρμογή, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας του Π.Α.Δ.Α., είναι πράγματι καινοτόμο και μοναδικό, έχοντας ως στόχο την τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Είμαι υπερήφανος που το ξεκίνημα αυτού του προηγμένου προγράμματος γίνεται από τον Δήμο Ιλίου, καθώς αξιολογήθηκαν το κοινωνικό του προφίλ, ο βαθμός αξιοποίησης αλλά και οι δυνατότητες της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και τα μέλη του Ερευνητικού Εργαστηρίου για την αφοσίωση στο έργο τους και τη δυνατότητα που δίνουν σε ασθενείς να ανακτήσουν την δύναμη και να βελτιώσουν την υγεία τους».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024