Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ρωσία κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου στη Μπούκα - Προσοχή σκληρές εικόνες

Η Ρωσία κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου στη Μπούκα – Προσοχή σκληρές εικόνες

Συγκεκριμένα, η υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων γύρω από το Κίεβο άφησε τρομακτικές αποδείξεις για φρικαλεότητες κατά αμάχων σε προάστια και πόλεις της περιοχής.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τη Μπούκα, κοντά στο Κίεβο, που ανακτήθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες έχουν πάρει τον έλεγχο όλης της περιοχής της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, η υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων γύρω από το Κίεβο άφησε τρομακτικές αποδείξεις για φρικαλεότητες κατά αμάχων σε προάστια και πόλεις της περιοχής, που μετατράπηκαν σε κολασμένες εμπόλεμες ζώνες από την εισβολή Πούτιν.

Όπως αναφέρει η Guardian, οι ουκρανικές τεθωρακισμένες βρήκαν στους δρόμους καμένα ρωσικά άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα, καθώς και πτώματα αμάχων που, οι οποίοι σύμφωνα με τους ντόπιους, σκοτώθηκαν εν ψυχρώ, χωρίς να προβάλουν αντίσταση.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τουλάχιστον 20 πτώματα, όλα με πολιτικά ρούχα, διασκορπισμένα σε έναν μόνο δρόμο στην Μπούκα, ενώ το πτώμα ενός αγνοούμενου Ουκρανού φωτογράφου, του Μαξίμ Λεβίν, ανακαλύφθηκε σε ένα κοντινό χωριό.

Τρεις από αυτούς είχαν ξεψυχήσει πάνω στα ποδήλατά τους αφού έκαναν την τελευταία τους βόλτα, ενώ βρέθηκαν και νεκροί δίπλα στα ΙΧ τους.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πυροβολήθηκαν», δήλωσε στο AFP ο δήμαρχος της Μπούκα Ανατόλι Φεντόρουκ, προσθέτοντας ότι άλλα 280 πτώματα είχαν θαφτεί σε ομαδικούς τάφους στην πόλη. «Αυτές είναι οι συνέπειες της ρωσικής κατοχής».

Σοκαρισμένος από τις «εικόνες θηριωδιών» του ρωσικού στρατού στη Μπούκα του Κιέβου, δηλώνει ο Σ. Μισέλ

Την ίδια ώρα περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και υποστήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία βρίσκονται καθ’οδόν, ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με ανάρτησή του στο τουίτερ, δηλώνοντας ταυτόχρονα σοκαρισμένος από «τις εικόνες θηριωδιών που διέπραξε ο ρωσικός στρατός στην απελευθερωμένη περιοχή του Κιέβου Μπούκα».

«Η Ε.Ε. βοηθά την Ουκρανία και τις ΜΚΟ στη συλλογή των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων για δίωξη στα διεθνή δικαστήρια» προσέθεσε ο Σαρλ Μισέλ.

Οι καταγγελίες για επιθέσεις κατά αμάχων πρέπει να διερευνηθούν ως εγκλήματα πολέμου, υποστηρίζει το Ηνωμένο Βασίλειo

Την ίδια ώρα οι καταγγελίες για επιθέσεις κατά αμάχων στη διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πρέπει να διερευνηθούν ως εγκλήματα πολέμου, όπως ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας, προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να υποστηρίξει πλήρως, την οποιαδήποτε τέτοια κίνηση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

“Καθώς οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις αναγκάζονται να υποχωρήσουν, βλέπουμε να αυξάνονται οι αποδείξεις φρικτών ενεργειών από τις από τις δυνάμεις εισβολής σε πόλεις όπως το Ιρπίν και η Μπούκα,” ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της η Τρας, σχετικά με τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στο Κίεβο.

“Οι επιθέσεις τους χωρίς διακρίσεις κατά αθώων αμάχων, στη διάρκεια της παράνομης και αδικαιολόγητης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, πρέπει να διερευνηθούν ως εγκλήματα πολέμου.”

Η Ρωσία έχει προηγούμενα αρνηθεί ότι στοχοποίησε αμάχους, απορρίπτοντας τις καταγγελίες για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και χαρακτηρίζοντας την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεών της στην Ουκρανία ως μία “ειδική στρατιωτική επιχείρηση.”

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024