Περίπατος αγάπης και συμπαράστασης στον Πειραιά για τη μικρή Καλλιόπη
Σημείο εκκίνησης του περιπάτου ήταν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και τερματισμός το σχολείο της μικρής Καλλιόπης που βρίσκεται στο Χατζηκυριάκειο.
Μήνυμα αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αγάπης έστειλε σήμερα η πόλη μας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων Πειραιωτών, μαθητών Δημοτικών Σχολείων κ.ά. στον περίπατο για την μικρή Καλλιόπη, τη μαθήτρια του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά που υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο τον περασμένο Οκτώβριο.
Την πρωτοβουλία για την συγκινητική αυτή πρωτοβουλία, είχε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 32ου Δημοτικού Σχολείου και η Συντονιστική Ομάδα Δημοτικών Σχολείων Πειραιά με τη στήριξη του Δήμου, ενώ το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος συμμετείχε στον περίπατο.
Σημείο εκκίνησης του περιπάτου ήταν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και τερματισμός το σχολείο της μικρής Καλλιόπης που βρίσκεται στο Χατζηκυριάκειο.
Οι συμμετέχοντες στον περίπατο είχαν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν με ένα συμβολικό ποσό που αντιστοιχεί σε ένα αυτοκόλλητο με το λογότυπο της μικρής Καλλιόπης, για την ενίσχυση της μικρής μαθήτριας.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Πειραιά προσέφερε 10.000 ευρώ στα έξοδα αποθεραπείας και αποκατάστασης της μικρής Καλλιόπης, μετά από πρόταση του Δημάρχου και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ έχουν ανοιχτεί δεκάδες «κουμπαράδες αγάπης» στους 17 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, καθώς και στην Α’ Δημοτική Κοινότητα.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Είναι πολύ σημαντική και συγκινητική για την πόλη μας η μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας στον περίπατο αλληλεγγύης για τη μικρή Καλλιόπη. Είμαι περήφανος που είμαι Δήμαρχος σε μία πόλη που ο ένας στηρίζει τον άλλον, όταν υπάρχει ανάγκη. Κάνουμε μία μεγάλη κινητοποίηση, όλη η πόλη, το σχολείο, οι συμμαθητές της μικρής Καλλιόπης από το 32ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και ο Δήμος Πειραιά, προκειμένου να στηρίξουμε τη μικρή Καλλιόπη και την οικογένειά της. Με τη συμβολή των 10 χιλιάδων ευρώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με το άνοιγμα των κουμπαράδων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για τη συγκέντρωση χρημάτων, δείξαμε ακόμα μία φορά την αλληλεγγύη μας σε μια μικρή Πειραιώτισσα. Το ευτυχές είναι ότι πηγαίνει καλά και το σημαντικό είναι ότι όλοι ενωμένοι, βάλαμε ένα λιθαράκι. Να είναι καλά το παιδί και όλα τα παιδιά του κόσμου».
Η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά κα Κλαίρη Τσεμπελή, σε δήλωσή της, επεσήμανε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να περπατήσουμε για την Καλλιόπη μας. Όλος ο Πειραιάς έχει γίνει μία αγκαλιά για αυτό το παιδί. Καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας ένα πολύ μεγάλο όνειρο που είχαμε, προκειμένου να βοηθήσουμε τη μικρή μας Καλλιόπη. Να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Πειραιά και τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη για τη στήριξή τους, τον ΟΑΣΑ, την Τροχαία Πειραιά όλους όσοι ήταν δίπλα μας και μάς βοήθησαν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».
Στον περίπατο συμμετείχαν από τον Δήμο Πειραιά οι Αντιδήμαρχοι: κα Κυριακή Μπουρδάκου, κ. Δημήτρης Καρύδης, κα Αθήνα Γλύκα – Χαρβαλάκου, κα Ασπασία Αλιγιζάκη, και κα Χαραλαμπία Ζηλάκου. Επίσης, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκης και ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης.
- Αυστραλία: Οι αρχές καλούν χιλιάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών
- Κοινωνική έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ολυμπιακός: Έχουν απομείνει λιγότερα από 800 εισιτήρια – Πάει για sold out και το ματς με τον ΟΦΗ
- Γιατί ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ο Πάντερ στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα
- Θεσσαλονίκη: Τον ξυλοκόπησε στη μέση του δρόμου για να αποσύρει μήνυση εις βάρος του – Ο δράστης συνελήφθη
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία
- Μπιενάλε Βενετίας 2026: Οι συμμετοχές μέχρι στιγμής – Με τον Ανδρέα Αγγελιδάκη θα δώσει το παρών η Ελλάδα
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442