Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το σχέδιο του Μπαρτζώκα για να «κρύψει» τις πληγές του Θρύλου

Το σχέδιο του Μπαρτζώκα για να «κρύψει» τις πληγές του Θρύλου

Οι απουσίες των Κώστα Σλούκα και Μουστάφα Φαλ από την αποψινή αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, δημιουργούν αρκετό «πονοκέφαλο» στον Γιώργο Μπαρτζώκα, με τον Έλληνα τεχνικό πλέον να καλείται πλέον να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συγκεκριμένα κενά.

Η χθεσινή βραδιά ολοκληρώθηκε ιδανικά για τους ερυθρόλευκους. Ο Ολυμπιακός παρότι δεν είχε αγώνα είδε αρχικά τον Παναθηναϊκό και στην συνέχεια την Μονακό να του κάνουν δύο μεγαλοπρεπέστατα «δώρα» και να του δίνουν τη μεγάλη ευκαιρία για ένα καλύτερο πλασάρισμα στα play-offs. 

Ωστόσο οι ερυθρόλευκοι για να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ευκαιρία που τους δίνεται, θα πρέπει με την σειρά τους να κάνουν το καθήκον τους απόψε στο ΣΕΦ κόντρα στην Μπαρτσελόνα(21.00). 

Στον τελευταίο αγώνα της regular season, το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο των «μπλαουγκράνα» σε ένα ματς που θα κρίνει τα πάντα εν όψει play-offs και θα δείξει που θα βρει τους Πειραιώτες η ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.  

Και αν επιθυμία όλων στο κόκκινο «στρατόπεδο» θα ήταν σε αυτόν τον κρίσιμο και τελευταίο αγώνα της κανονικής διάρκειας να είχαν όλα τα «όπλα» τους διαθέσιμα, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. 

Οι Κώστας Σλούκας και Μουστάφα Φαλ, τέθηκαν οριστικά εκτός από την αποψινή «μάχη», ενώ και η συμμετοχή των Κώστα Παπανικολάου και Ντόρσει θα κριθεί λίγες ώρες πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης. 

Φυσικά όλα τα παραπάνω δημιουργούν μεγάλο… «πονοκέφαλο» στον Γιώργο Μπαρτζώκα ο οποίος θα πρέπει να αναθεωρήσει τα πλάνα του. Παράλληλα ωστόσο η συγκεκριμένη κατάσταση δημιουργεί και το κατάλληλο έδαφος σε παίκτες να βγουν μπροστά, οι οποίοι είτε δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα μέχρι σήμερα, είτε δεν ανήκουν στους παίκτες πρώτης γραμμής. 

Η ώρα τον Μάρτιν, Ζαν Σαρλ και το τρύπωμα του Είσι  

Η απουσία του Μουστάφα Φαλ από το σημερινό παιχνίδι «αδειάζει» κυριολεκτικά και μεταφορικά την ρακέτα του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος σέντερ έχει αποδειχθεί λίρα εκατό για τους Πειραιώτες, αποτελώντας ένα από τα κλειδιά της ως τώρα επιτυχημένης πορείας του Γιώργου Μπαρτζώκα. 

Τα νούμερα του στα τελευταία παιχνίδια έχουν εκτοξευθεί, με τον μέσο όρο του στο τελευταίο διάστημα να βρίσκεται στο επιβλητικό 15,5 με 14/16 δίπ (87,5%). Τα ριμπάουντ του είναι σταθερά 6 (μέσος όρος 5.1) ενώ οι ασίστ του δίνουν μέσο όρο 3,5 όταν φέτος μοιράζει 1 ανά παιχνίδι. 

Ωστόσο όλα αυτά δεν μετράνε στην σημερινή εξίσωση από την στιγμή που ο Γάλλος θα είναι απών. Πλέον με τα τωρινά δεδομένα το βάρος πέφτει στους Χασάν Μάρτιν, Ζαν Σαρλ(μπορεί να αγωνιστεί και στο 5) αλλά και στον Είσι ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να γίνει κομμάτι του rotation. 

Ο πρώτος καλείται να επαναλάβει την εμφάνιση κόντρα στην Μπάγερν στην Γερμανία. Τότε που είχε γίνει ο ο απρόσμενος «ήρωας» στην νίκη, των ερυθρόλευκων επί των Βαυαρών, με τον Αμερικανό να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα όλα τα mismatch. Με 14 πόντους και (6/6) σουτ, πραγματοποίησε την κορυφαία του φετινή εμφάνιση, και κάτι ανάλογο ευελπιστεί να πράξει και απόψε. 

Η δεύτερη «πατέντα» για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ακούει στο όνομα Ζαν Σαρλ. Είναι μάλιστα ο παίκτης που ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποιεί σε ειδικές αποστολές, καθώς σε αρκετά ματς έχει βρεθεί να μαρκάρει τον αντίπαλο ψηλό. Έχει βγάλει εις πέρας αποστολές με παίκτες όπως ο Ταβάρες, αλλά και ο Χάινς που είναι στα κυβικά του. Παράλληλα, όμως είναι ο αμυντικός που θα ήθελε κάθε προπονητής στην ομάδα του, αφού στη θέση «4» είναι ο μοναδικός που μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο σε δυνατότερα και ψηλότερα κορμιά, αλλά και γρηγορότερους παίκτες λόγω των ποδιών του, αλλά και της αλτικότητας που διαθέτει. 

Ένας ακόμη παίκτης τον οποίο ενδέχεται να δούμε να αγωνίζεται για αρκετά λεπτά απόψε στο παρκέ του ΣΕΦ, είναι ο Κουίνσι Έισι. Ένας παίκτης ο οποίος μετακόμισε τον περασμένο Νοέμβριο στον Πειραιά, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να βρεθεί στα αρχικά πλάνα του Μπαρτζώκα. 

Ωστόσο δεν παύει να είναι ένας μπαρουτοκαπνισμένος παίκτης των 337 αγώνων ΝΒΑ στο βιογραφικό του (Ράπτορς, Κινγκς, Νικς, Μάβερικς, Νετς, Σανς), ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά από παιχνίδια όπως στο σημερινό.  

 Στο Τελ Αβίβ (2019/20) οι στατιστικές μέτρησαν πως με εκείνον στο γήπεδο η Μακάμπι δέχονταν μόλις 0,79 πόντους ανά κατοχή όταν ο Έισι μάρκαρε «ένας με έναν» τον προσωπικό του αντίπαλο, κάτι που καλείται να το επιβεβαιώσει και σήμερα. 

Γουόκαπ ο «Τιραμόλα» του Ολυμπιακόυ 

Φυσικά όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο Μουστά Φαλ δεν είναι η μοναδική απουσία για τον Ολυμπιακό, μιας και στο απουσιολόγιο του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει προστεθεί και το όνομα του Κώστα Σλούκα. Ο έμπειρος άσος των Πειραιώτων ταλαιπωρήθηκε αρκετά όλη την εβδομάδα από ίωση, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός. 

Έτσι λοιπόν στα παπούτσια του ηγέτη του Ολυμπιακού καλείται να μπεί ο Τόμας Γουόκαπ. Ένας παίκτης κλειδί για την λειτουργεία της ομάδας του Μπαρτζώκα, με τα όσα προσφέρει ο Αμερικάνος σε άμυνα και επίθεση να είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμα. 

Ο Γουόκαπ είναι το πολυεργαλείο του φετινού Ολυμπιακού, αποτελεί έναν από τους πιο αθλητικούς guard της Euroleague, με τρομερή ικανότητα στην πίεση στην μπάλα και μεγάλη ικανότητα στην οργάνωση.  

Είναι η αλήθεια πως ο Αμερικανός άσος στα τελευταία παιχνίδια βρίσκεται μακριά από τον καλό του εαυτό, χωρίς να έχει καταφέρει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάποια νίκη του Ολυμπιακού. Όμως αυτό καλείται να το αλλάξει κόντρα στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με την απόδοση να είναι «κλειδί» στην έκβαση της αναμέτρησης. 

Μπορεί οι απουσίες των Σλούκα και Φαλ να «πληγώνουν» αρκετά τον Ολυμπιακό δημιουργώντας τεράστια κενά, ωστόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει τον τρόπο το πλάνο και τους παίκτες ώστε να «κρύψει» αυτές τις πληγές. Το μόνο που μένει είναι αυτοί να ανταποκριθούν στους ρόλους τους…

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024