Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πλεύρης: Αλλάζει η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού νόσησης -  Πιθανόν την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουμε πλαίσιο αποκλιμάκωσης

Πλεύρης: Αλλάζει η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού νόσησης – Πιθανόν την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουμε πλαίσιο αποκλιμάκωσης

Ο κ. Πλεύρης, προανήγγειλε περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων τον Μάιο

Αλλαγές στην ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού νόσησης προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι στόχος είναι  «να ενοποιήσουμε τους χρόνους των πιστοποιητικών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού όσων έχουν νοσήσει από τρεις μήνες θα πάει στο εξάμηνο και εξήγησε ότι το τρίμηνο είχε αποφασιστεί προκειμένου να ενισχυθεί ο εμβολιασμός.

Παράλληλα, προανήγγειλε περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων τον Μάιο.

Αλλάζει η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού νόσησης

Ειδικότερα, μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Πλεύρης, ανέφερε ότι άμεσα, ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αποκλιμάκωσης, προκειμένου όσο πλησιάζει το καλοκαίρι η χώρα να βρίσκεται πιο κοντά στην κανονικότητα.

Διευκρίνισε ότι δεν θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά αυτό που εξετάζεται είναι να μην χρειάζεται η επίδειξή του για την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους κατά τους θερινούς μήνες.

Προσδιόρισε αυτή την αλλαγή τον μήνα Μάιο και δεν αναφέρθηκε σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, προκειμένου να μην προκαταβάλλει τις αποφάσεις της επιτροπής.

Για τα πιστοποιητικά ανέφερε επίσης, ότι υπάρχει σύσταση της Κομισιόν προς όλα τα κράτη μέλη για να ενοποιηθεί η διάρκεια της ισχύος τους σε όλα τα κράτη μέλη, στους 9 μήνες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στους 6 μήνες για το πιστοποιητικό νόσησης.

Στην Ελλάδα έως τώρα η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις δύο δόσεις είναι οι επτά μήνες ενώ για το πιστοποιητικό νόσησης είναι οι τρεις μήνες.

Για όσους έχουν εμβολιαστεί έναντι του κοροναϊού και με την τρίτη δόση, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην ισχύ του πιστοποιητικού.

Δεν φεύγουν οι μάσκες

Σχετικά με την χρήση προστατευτικών μασκών στους εσωτερικούς χώρους, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι πρόκειται για ένα σχετικά ήπιο μέτρο που δεν περιορίζει την κινητικότητα και την κοινωνική, οικονομική ζωή, ενώ στη χώρα μας οι εσωτερικοί χώροι περιορίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν πρόκειται για ένα μέτρο που πρέπει να «φύγει» άμεσα.

Για την τέταρτη δόση

Σχετικά με την τέταρτη δόση εμβολίου, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι την προηγούμενη εβδομάδα στο ευρωπαϊκό συμβούλιο αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ζήτησαν να ληφθεί άμεσα μια επιστημονική απόφαση, ει δυνατόν κοινή για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι πολύ άμεσα θα υπάρξουν αποφάσεις γι’ αυτό το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024