Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Διαδικτυακή έρευνα για τη χρήση λιπασμάτων βιολογικής προέλευσης

Διαδικτυακή έρευνα για τη χρήση λιπασμάτων βιολογικής προέλευσης

Τα περισσότερα από τα παραγόμενα προϊόντα λιπασμάτων βασίζονται σε ορυκτούς πόρους

Τα λιπάσματα που χρησιμοποιούνται στη γεωργία διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη των καλλιεργειών και στις αποδόσεις των αγροκτημάτων. Τα τελευταία 100 χρόνια, η ανάπτυξη νέων λιπασμάτων έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο στις γεωργικές πρακτικές.

Ωστόσο, τα περισσότερα από τα παραγόμενα προϊόντα λιπασμάτων βασίζονται σε ορυκτούς πόρους, οι οποίοι είναι περιορισμένοι. Μια πολλά υποσχόμενη πρακτική είναι η χρήση λιπασμάτων βιολογικής προέλευσης.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ιδιοκτητών Γης, η DLV (United Experts) και το Πανεπιστήμιο της Γάνδης ξεκινούν μια έρευνα για να αξιολογήσουν την πρόθεση (από οικονομικής και ψυχολογικής πλευράς) για τα λιπάσματα βιολογικής προέλευσης και να προσδιορίσουν τις αγοραστικές προτιμήσεις καθώς και για τη διερεύνηση καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων. Το έργο REFLOW και Ferticycle έχουν χορηγηθεί από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έρευνα διατίθεται στην ελληνική γλώσσα και απευθύνεται σε παραγωγούς και συμβούλους για γεωργικές δραστηριότητες. Η άποψη των συμμετεχόντων θα συμβάλλει στον καλύτερο σχεδιασμό στρατηγικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της χρήσης λιπασμάτων βιολογικής προέλευσης. Η συμμετοχή είναι ανώνυμη.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024