Μαριούπολη: Προχωρά η προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων – Οχηματοπομπή λεωφορείων πλησιάζουν την πόλη
Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη
Μια οχηματοπομπή από ουκρανικά λεωφορεία ξεκίνησε σήμερα με προορισμό την Μαριούπολη στη νότια Ουκρανία για να επιχειρήσει να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια και να απομακρύνει τους εγκλωβισμένους κατοίκους της πόλης, όπως είπε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.
Η ίδια είπε ότι 45 λεωφορεία είναι καθ΄οδόν προς την Μαριούπολη μετά την επιβεβαίωση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού ότι η Ρωσία είχε συμφωνήσει να ανοίξει ένας ασφαλής διάδρομος.
170.000 είναι εγκλωβισμένοι
Ο δήμαρχος της πόλης είπε αυτή την εβδομάδα ότι έως και 170.000 κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και με τις προμήθειες να εξαντλούνται.
“Υπάρχουν 45 λεωφορεία καθ’ οδόν προς την Μαριούπολη”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Βερεστσούκ.
Η πόλη, η οποία πριν από τον πόλεμο είχε πληθυσμό πάνω από 400.000 κατοίκους, έχει υπάρξει κεντρικός στόχος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία που ξεκίνησε πριν από πέντε εβδομάδες και υφίσταται σχεδόν συνεχείς βομβαρδισμούς.
Αλλεπάλληλες απόπειρες να οργανωθούν ασφαλείς ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχουν αποτύχει και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται. Η Ρωσία διαψεύδει ότι στοχοποιεί αμάχους.
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
- Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με το έργο Ίων του Ευριπίδη
- Κικίλιας: Η Κάλυμνος πρέπει να έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο το χρόνο – Τετραετής ορίζοντας για τις άγονες γραμμές
- Αλβανία: Ύποπτος και για πλαστογράφηση τίτλων ο επιχειρηματίας που πούλησε γη για το θέρετρο του Κούσνερ
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα του δικεφάλου για το φιλικό παιχνίδι με την Τβέντε (pic)
- Θρήνος στη Νότια Αφρική: Πέθανε ο Τζέιντεν Άνταμς που είχε παίξει και στα τρία ματς του Μουντιάλ
- Συγκινεί ο προπονητής της Άννας-Μαρίας: «Θα συνέχιζε στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, δεν πρόλαβε να ζήσει το όνειρο της»
- Λέουβεν – Ολυμπιακός 1-1: Ισοπαλία με «γκολάρα» του Αντρέ Λουίς και απώλειες (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442