Νίκος Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η αύξηση του κατώτατου μισθού – Δίκαιη κατανομή ενεργειακού κόστους
Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, στη συνάντησή του με την διοίκηση της ΓΣΕΕ, απέδωσε ατολμία στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση μέτρων, που έχουν διαμορφώσει ένα πλέγμα ασφάλειας για τους πολίτες στις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες ήδη τα υιοθέτησαν.
Συνάντηση με τη διοίκηση της ΓΣΕΕ είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
«Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ είναι ένα μη δημοσιονομικό, αλλά κοινωνικά αναπτυξιακό μέτρο, το οποίο θεωρούμε προτεραιότητα ιδίως αυτή την εποχή των αυξημένων κοινωνικών ανισοτήτων», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης, ανοίγοντας την συζήτηση.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απέδωσε ατολμία στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση μέτρων, που έχουν διαμορφώσει ένα πλέγμα ασφάλειας για τους πολίτες στις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες ήδη τα υιοθέτησαν.
«Πρόκειται για το πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, ώστε να μην έχουμε αυτή τη ραγδαία αύξηση του κόστους ενέργειας και βέβαια την υπερφορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, οι οποίοι – σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε όλη την Ευρώπη – εάν δεν γίνει κάτι να αλλάξει η σημερινή κατάσταση της κερδοσκοπίας που υπάρχει, θα έχουν 200 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω έσοδα από αυτή την ενεργειακή κρίση, την οποία επί της ουσίας πληρώνει ο καταναλωτής», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, δίνοντας έμφαση στη δίκαιη κατανομή του βάρους και στον παραγωγό ενέργειας και στον πολίτη και στο κράτος.
Ακολουθεί αναλυτικά η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη:
Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τη ΓΣΕΕ, που μας κάνει την τιμή να είναι σήμερα εδώ σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τους εργαζομένους.
Μετά από 10 χρόνια δημοσιονομικής περιπέτειας, η πανδημία και η ενεργειακή κρίση έχουν επιβαρύνει πάρα πολύ τον εργαζόμενο, τα νοικοκυριά και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους.
Για αυτό, εμείς έχουμε σταθεί στο πλευρό σας, ιδιαίτερα στο πολύ κρίσιμο μη δημοσιονομικό αλλά κοινωνικά αναπτυξιακό μέτρο της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Το θεωρούμε προτεραιότητα ιδιαίτερα αυτή την εποχή που καλπάζει η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Παράλληλα, έχουμε βάλει ένα πλαίσιο για την ενεργειακή κρίση με μέτρα, τα οποία σε άλλες χώρες έχουν υλοποιηθεί και έχουν δημιουργήσει ένα πλέγμα ασφάλειας, αλλά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αδυνατεί και δείχνει ατολμία στην υλοποίησή τους. Πρόκειται για το πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, ώστε να μην έχουμε αυτή τη ραγδαία αύξηση του κόστους ενέργειας και βέβαια την υπερφορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε όλη την Ευρώπη, εάν δεν γίνει κάτι να αλλάξει η σημερινή κατάσταση της κερδοσκοπίας που υπάρχει, θα έχουν 200 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω έσοδα από αυτή την ενεργειακή κρίση, την οποία επί της ουσίας πληρώνει ο καταναλωτής.
Εμείς λοιπόν τι επιδιώκουμε; Να υπάρχει δίκαιη κατανομή του βάρους και στον παραγωγό ενέργειας και στον πολίτη και στο κράτος. Όχι να τα σηκώσει όλα ο πολίτης στις πλάτες του.
Και πάλι θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και θα είναι χαρά μου Πρόεδρε να μας πείτε την άποψή σας και για το νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΔ, διότι θα συζητηθεί και θέλουμε να έχουμε μια συνεργασία στον τρόπο που θα τοποθετηθούμε.
- Κέιτ Χάντσον: Η αντίδραση της όταν μαθαίνει την υποψηφιότητα της στα Όσκαρ μαζί με τη μητέρα της Γκόλντι Χον
- NBA: Ασταμάτητοι οι Σπερς, με νίκες συνέχισαν Κλιπέρς και Μπουλς (vids)
- Σαλβαντόρ Νταλί: Το απεγνωσμένο άλμα προς το μεγαλείο
- ΗΠΑ: Ζητούν εν λευκώ άδεια για στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία – Η συμφωνία του 1951 που «πατάει» ο Τραμπ
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης
- Κακοκαιρία στην Αττική: Στο ίδιο έργο θεατές – Τα νότια προάστια μετρούν τις πληγές τους
- Ποια είναι τα σενάρια για να βρεθεί στο Top 8 ο ΠΑΟΚ – Ο ρόλος του Παναθηναϊκού (pic)
- Κακοκαιρία: Πάνω από 1.500 κλήσεις δέχτηκε Πυροσβεστική στην Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442