Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Το Αμβούργο αυτοανακηρύχθηκε σε «hotspot» του ιού και λαμβάνει πάλι μέτρα

Κοροναϊός: Το Αμβούργο αυτοανακηρύχθηκε σε «hotspot» του ιού και λαμβάνει πάλι μέτρα

Εκτός από τη διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους - συμπεριλαμβανομένων των σχολείων - στο Αμβούργο θα παραμείνει σε ισχύ ο κανόνας 2G+ για πρόσβαση σε κάποιους χώρους και εκδηλώσεις μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως και προσκομίζουν επιπλέον αρνητικό τεστ.

Την ανακήρυξη του Αμβούργου σε «hotspot» κοροναϊού και την επαναφορά αυστηρότερων μέτρων περιορισμού αποφάσισε το απόγευμα της Τετάρτης το τοπικό κοινοβούλιο, προειδοποιώντας για τον «κίνδυνο δυναμικής εξάπλωσης των κρουσμάτων».

Με την απόφαση του Κοινοβουλίου, έπειτα από εισήγηση της κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και Πρασίνων και με τη στήριξη της Αριστεράς, το Αμβούργο γίνεται το πρώτο κρατίδιο της Γερμανίας που απορρίπτει την άρση των περιοριστικών μέτρων, που αποφασίστηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το ερχόμενο Σάββατο.

Ενδεικτικά, σε αντίθεση με τα γειτονικά Σλέσβιγκ-Χολστάιν και Κάτω Σαξονία, το Αμβούργο θα διατηρήσει έως το τέλος Απριλίου την υποχρέωση για χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και καταστήματα λιανικής πώλησης.

Στην εισήγησή τους, τo SPD και οι Πράσινοι του Αμβούργου κάνουν λόγο για έναν «εξαιρετικά υψηλό και καθημερινά αυξανόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων», παρά το γεγονός ότι η περιοχή έχει τον δεύτερο χαμηλότερο δείκτη νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών.

Σύμφωνα με τις αλλαγές στη νομοθεσία περί προστασίας από λοιμώξεις, οι οποίες προωθήθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρά τις αντιρρήσεις των κρατιδίων, προϋπόθεση για τη διατήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας αποτελεί ο «συγκεκριμένος κίνδυνος δυναμικής εξάπλωσης των κρουσμάτων».

Εκτός από τη διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους – συμπεριλαμβανομένων των σχολείων – στο Αμβούργο θα παραμείνει σε ισχύ ο κανόνας 2G+ για πρόσβαση σε κάποιους χώρους και εκδηλώσεις μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως και προσκομίζουν επιπλέον αρνητικό τεστ.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, είχε εκφράσει την αντίθεσή του με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και ήταν εκείνος ο οποίος επέμεινε να συμπεριληφθεί στις αλλαγές η πρόβλεψη για τον χαρακτηρισμό «hotspot» περιοχών με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Υπέρμαχος της μεγαλύτερης ελευθερίας ήταν το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP), το οποίο στο Αμβούργο καταψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024