Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λαμία: Ξεκινάει η κατασκευή Εκκλησιαστικού Μουσείου

Λαμία: Ξεκινάει η κατασκευή Εκκλησιαστικού Μουσείου

Η Λαμία θα αποκτήσει το δικό της τοπόσημο που αναμένεται να προσελκύει χιλιάδες κόσμου καθημερινά. Η έναρξη κατασκευής του Μουσείου Εκκλησιαστικού Πολιτισμού, δημιουργεί «ταυτότητα» σε μια πόλη που την χρειάζεται.

Ξεκινάει στη Λαμία, η κατασκευή του Μουσείου Εκκλησιαστικού Πολιτισμού – Κέντρο Έρευνας, Εκπαίδευσης, Τεκμηρίωσης και Ψηφιακής Διαχείρισης Εκκλησιαστικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας», αρχικού προϋπολογισμού 2.450.000 € μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έναρξη των εργασιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, ειδική εκδήλωση στο χώρο ανέγερσης του μουσείου (έναντι του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης, επί της οδού Αγράφων, Λαμία), ενώ τελέστηκε και αγιασμός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Αντικείμενο του έργου, είναι η ανέγερση Μουσείου Εκκλησιαστικού Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας. Το νέο κτίριο προβλέπεται να γίνει διώροφο, ωφέλιμου εμβαδού 993,17 τμ. με υπόγειο και βοηθητικούς χώρους εμβαδού 451,46 τμ. Θα στεγάσει μεταξύ άλλων:

· Αίθουσα έκθεσης – συντήρησης – τεκμηρίωσης και αίθουσα εργαστηρίων στο υπόγειο.

· Αίθουσα μόνιμης έκθεσης , αίθουσα περιοδικών εκθέσεων και το γραφείο προσωπικού στο ισόγειο.

· Βιβλιοθήκη και αίθουσα διαλέξεων – ομιλιών – σεμιναρίων στον ά όροφο.

Το μουσείο θα ανεγερθεί σε ακίνητο, το οποίο παραχωρήθηκε από τον Δήμο Λαμιέων. Για τη μελέτη του έργου μερίμνησε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, ενώ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε τη χρηματοδότησή του, προχώρησε στη δημοπράτηση και επιβλέπει την εκτέλεσή του.

Μετά τον αγιασμό, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Μέρα χαράς η σημερινή για τον τόπο μας. Η προσπάθειά μας με τη Μητρόπολη Φθιώτιδας για τη δημιουργία του Μουσείου Εκκλησιαστικού Πολιτισμού στη Λαμία παίρνει σάρκα και οστά με την έναρξη της κατασκευής του έργου. Πρόκειται για ένα έργο Ιστορίας, Πολιτισμού, Πίστης και Γνώσης».

Ένα έργο που «φωτίζει» τιμητικά το παρελθόν, αντανακλά όμως εμφατικά και στο μέλλον. Στους επισκέπτες και τους πολίτες της Λαμίας. Αλλά πάνω απ’ όλα στα παιδιά μας, που τους ανήκει ό,τι κάνουμε. Ευχαριστώ θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Συμεών για την ευκαιρία και αυτής μας της κοινωνικά ωφέλιμης συνεργασίας».

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών δήλωσε: «Δημιουργείται ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο. Μία πραγματική επένδυση, η οποία έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας υγιούς επένδυσης. Είναι επένδυση οικονομική, επένδυση στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στην ιστορία, στην εκπαίδευση, στην έρευνα».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024