Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ιρλανδία απέλασε τέσσερις ρώσους διπλωμάτες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ιρλανδία απέλασε τέσσερις ρώσους διπλωμάτες

Όπως τόνισε το ιρλανδικό υπουργείο διεθνών σχέσεων, επιθυμία της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της λειτουργίας της ρωσικής πρεσβείας στη χώρα

Τέσσερις ρώσοι αξιωματούχοι απελάθηκαν από την Ιρλανδία για δραστηριότητες που «δεν συμμορφώνονται με τη διπλωματική συμπεριφορά», σύμφωνα με τι ιρλανδικό υπουργείο διεθνών σχέσεων.

Η χώρα θα διατηρήσει ανοιχτές τις διπλωματικές σχέσεις της με τη Ρωσία και θα επιτρέψει στη ρωσική πρεσβεία να παραμείνει ανοιχτή.

Η κίνηση έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου ντοκιμαντέρ του RTÉ ήγειρε ερωτήματα για τη λειτουργία της μεγάλης έκτασης ρωσικής πρεσβείας στο Δουβλίνο.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Σήμερα το απόγευμα, το Υπουργείο Διεθνών Σχέσεων κάλεσε τον ρώσο πρέσβη στο Iveagh House για να τον ενημερώσει ότι έχει αποφασιστεί η απέλαση τεσσάρων υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Η απόφαση ήρθε ως αποτέλεσμα δραστηριοτήτων τους που δεν συμμορφώνονταν με τους όρους της διπλωματικής συμπεριφοράς. Η απόφαση εντάσσεται στο Άρθρο 9 της Συνθήκης της Βιέννης του 1961 αναφορικά με τις Διπλωματικές Σχέσεις.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα διπλωματικά κανάλια μεταξύ της Ιρλανδίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά. Αυτό είναι προς το συμφέρον των πολιτών μας, αλλά και για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσει να υπάρχει διπλωματικό κανάλι επικοινωνίας μεταξύ Ιρλανδίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας στο μέλλον. Το κανάλι επικοινωνίας έχει αποδειχθεί σημαντικό για την έκφραση της άποψής μας για τον πόλεμο της Ρωσικής Ομοσπονδίας εναντίον της Ουκρανίας, τον οποίο αντιμετωπίζουμε ως σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Πηγή: Guardian

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024