Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρόδος: Έφτασαν οι πρώτοι 1022 τουρίστες

Ρόδος: Έφτασαν οι πρώτοι 1022 τουρίστες

Με πτήσεις από 4 χώρες ξεκίνησε και επίσημα η τουριστική περίοδος της Ρόδου. Στο αεροδρόμιο η υποδοχή ήταν αντίστοιχη της σημασίας που έχει για το νησί η προτίμηση των ξένων επισκεπτών του.

Ξεκίνησε δυναμικά χθες, Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, η φετινή τουριστική σεζόν, με εννέα πτήσεις στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου και 1022 επιβάτες από Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο και Ιταλία.

Στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και τουριστικοί φορείς του τόπου επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στους πρώτους επισκέπτες του νησιού, με μουσική από την Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου και δώρα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, τηρώντας την παράδοση και πλήρως εναρμονισμένοι με τη ροδίτικη φιλοξενία.

Η πρώτη πτήση που έφθασε στο νησί, χθες στις 9 το πρωί, ήταν από την Φρανκφούρτη Γερμανίας με 90 επιβάτες και η αμέσως επόμενη στη μία το μεσημέρι από το Μπρίστολ της Αγγλίας με 100 επιβάτες για να συνεχίσουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι υπόλοιπες επτά πτήσεις.

«Η ατμόσφαιρα στο αεροδρόμιο Διαγόρας δίνει το στίγμα μιας αισιόδοξης νότας, σε μια εποχή που η Ευρώπη αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης στροβιλίζεται στη δίνη του πολέμου.

Ο Δήμος Ρόδου οφείλει να υποδέχεται εγκάρδια και φιλόξενα αυτούς που τιμούν το νησί μας με την επιλογή τους και αρκετοί από τους πρώτους επισκέπτες μας δήλωναν ανυπόμονοι να απολαύσουν τις διακοπές τους σε ένα τόπο που λατρεύουν.

Ελπίζουμε το θολό τοπίο που επικρατεί, να δώσει τη σκυτάλη στην ομαλή έκβαση των γεγονότων σύντομα, ώστε να αναγεννήσει τα ευχάριστα συναισθήματα.

Τα προηγούμενα αποτελούν προϋποθέσεις απαραίτητες για τον Τουρισμό, προκειμένου να μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε μια πραγματικά καλή σεζόν, αφού οι οιωνοί είναι ήδη θετικοί! Οι ενδείξεις είναι πολύ καλές για την πορεία του τουρισμού που δεν αποκλείεται να πλησιάσει στα επίπεδα του 2019 προ της πανδημίας του κορωνοϊού.

Καλό ξεκίνημα και ακόμη καλύτερη συνέχεια!!» ευχήθηκε για τη σεζόν ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Αθανάσιος Βυρίνης.

Η θερμή υποδοχή λοιπόν που επεφύλαξε στους επισκέπτες η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τη Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου, τη ΡΟΔΑ και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Καμάρι», μέλη του οποίου ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές μοίραζαν, μαζί με τα στελέχη της Διεύθυνσης, δώρα στους τουρίστες.

Οι επισκέπτες της Ρόδου, πολλοί εκ των οποίων έρχονται στο νησί επί σειρά ετών, δήλωσαν ενθουσιασμένοι που οι διακοπές τους ξεκινούσαν με ένα τόσο θερμό καλωσόρισμα και ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την υποδοχή.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024