Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι αποσύρονται μέσω του Τσερνόμπιλ για να ανασυνταχθούν στη Λευκορωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι αποσύρονται μέσω του Τσερνόμπιλ για να ανασυνταχθούν στη Λευκορωσία

Οι Ουκρανοί λένε ότι οι Ρώσοι αποσύρονται μέσω του Τσερνόμπιλ για να ανασυνταχθούν στη Λευκορωσία, σύμφωνα με τους New York Times.

Μετά από έναν μήνα έντονων μαχών κοντά στο Κίεβο, ορισμένες ρωσικές στρατιωτικές μονάδες αποσύρονται μέσω της Ζώνης Αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ στη Λευκορωσία για να ανασυνταχθούν, δήλωσε ο ουκρανικός στρατός την Κυριακή, υποδηλώνοντας ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί την τοποθεσία του αντιδραστήρα που δεν λειτουργεί για υλικοτεχνική υποστήριξη, όπως μεταδίδουν οι New York Times.

Η παρατεινόμενη ακτινοβολία από την πυρηνική καταστροφή του 1986 εγκυμονεί μόνο μέτριους κινδύνους για την υγεία, αν και αυτοί μπορεί να αυξάνονται για τα ρωσικά στρατεύματα που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς δεκάδες μικρές πυρκαγιές στο γύρω δάσος εξάπλωναν ακτινοβολία σε καπνό.

Η δήλωση του ουκρανικού στρατού σχετικά με τη μερική απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων προς το Τσερνόμπιλ ήρθε ως άλλο ένα σημάδι ότι η ρωσική επίθεση στο Κίεβο έχει διακοπεί σε μεγάλο βαθμό μετά τις χαοτικές, μάχες που μαίνονται εδώ και εβδομάδες σε αρκετές κατεστραμμένες πόλεις.

Σύμφωνα με τους NYTimes, Δεν υπήρχε τρόπος να επιβεβαιωθεί η ουκρανική δήλωση, αλλά ήταν παρόμοια με όσα είπαν οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με τις μάχες στα βορειοδυτικά του Κιέβου.

Περικυκλώνουν το Κίεβο;

Ο ουκρανικός στρατός είπε ότι ένας απροσδιόριστος αριθμός μονάδων της Ρωσίας, αποσύρονταν για να ανασυνταχθούν μετά από απώλειες στις μάχες. Είπε ότι αρκετές μονάδες αποσύρονταν προς την περιοχή του Τσόρνομπιλ και στη συνέχεια περνούσαν στη Λευκορωσία, περίπου 10 μίλια μακριά. Είναι πιθανό, ανέφερε η ανακοίνωση, μετά την ανασύνταξη και ενίσχυση των μονάδων, να αναπτυχθούν εκ νέου σε μια ανανεωμένη προσπάθεια περικύκλωσης του Κιέβου.

Η προσπάθεια αυτή σε καμία περίπτωση δεν έχει σταματήσει εντελώς. Το Σάββατο η Μπογιάρκα, μια δορυφορική πόλη έξω από το Κίεβο στα νότια των πρώην γραμμών του μετώπου της Ρωσίας στην περιοχή, βομβαρδίστηκε για πρώτη φορά.

Πέντε άτομα νοσηλεύτηκαν, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης. «Η Ρωσία μπορεί να σχεδιάσει τις επιθέσεις της εναντίον μας, αλλά ετοιμαζόμαστε επίσης και μπορώ να πω ότι δεν θα είναι εύκολο γι ‘αυτούς εδώ», δήλωσε ο δήμαρχος Oleksandr Zarubiv, σε μια τηλεφωνική συνέντευξη.

Επίσης το Σάββατο, έντονες μάχες στην προαστιακή πόλη Ιρπίν, περίπου τρία μίλια από το Κίεβο, έκοψαν τον ηλεκτρισμό το πρωί του Σαββάτου στο Svyatoshyn, μια βόρεια συνοικία της πρωτεύουσας. Κάποια στιγμή το πρωί του Σαββάτου, Ουκρανοί στρατιώτες συμμετείχαν σε μάχη μικρών όπλων με, όπως είπαν, πιθανώς μια ρωσική ομάδα στην άκρη της πρωτεύουσας.

Στα ανατολικά του Κιέβου, ο ουκρανικός στρατός είπε ότι απέκρουσε επιτυχώς τη ρωσική προέλαση προς την προαστιακή πόλη Brovary και ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή βρίσκονται τώρα σε άμυνα.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024