Για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα, τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων αλλά και που οφείλονται οι αυξημένοι θάνατοι μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης.
Όπως ανέφερε έχουμε πολλά κρούσματα τα οποία όμως δεν μεταφράζονται σε νοσηλείες και διασωληνώσεις και πρόσθεσε ότι πλέον οι θάνατοι, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που ήταν πάνω από 100 την ημέρα στις αρχές Φεβρουαρίου, έχουν πέσει στους 45 κατά μέσο όρο την ημέρα.
Ωστόσο, σημείωσε ότι παρά την ηπιότητα της νόσου έχουμε καθημερινά πάνω από 20.000 κρούσματα και όπως είπε είναι λογικό μερικοί από τους ανθρώπους που νοσούν είτε είναι ανεμβολίαστοι είτε μερικώς εμβολιασμένοι με τον κοροναϊό να επιβαρύνεται η υγεία τους και να καταλήγουν.
Για την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων του κοροναϊού ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες βασικές κινήσεις. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι με την 3η δόση. Επίσης, θα πρέπει να εμβολιαστούν με 4η δόση οι ευπαθείς ομάδες. Σημείωσε ωστόσο, ότι η 4η δόση πρέπει να συζητιέται για τον γενικό πληθυσμό.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να εξασφαλίσει αντιική θεραπεία για όσους την χρειάζονται, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο σκεύασμα της Pfizer που είναι συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων, το οποίο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κοροναϊού.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων