Τζανάκης: Η τέταρτη δόση δεν θα πρέπει να συζητείται για τον γενικό πληθυσμό
Έχουμε πολλά κρούσματα τα οποία όμως δεν μεταφράζονται σε νοσηλείες και διασωληνώσεις
Για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα, τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων αλλά και που οφείλονται οι αυξημένοι θάνατοι μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης.
Όπως ανέφερε έχουμε πολλά κρούσματα τα οποία όμως δεν μεταφράζονται σε νοσηλείες και διασωληνώσεις και πρόσθεσε ότι πλέον οι θάνατοι, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που ήταν πάνω από 100 την ημέρα στις αρχές Φεβρουαρίου, έχουν πέσει στους 45 κατά μέσο όρο την ημέρα.
Ωστόσο, σημείωσε ότι παρά την ηπιότητα της νόσου έχουμε καθημερινά πάνω από 20.000 κρούσματα και όπως είπε είναι λογικό μερικοί από τους ανθρώπους που νοσούν είτε είναι ανεμβολίαστοι είτε μερικώς εμβολιασμένοι με τον κοροναϊό να επιβαρύνεται η υγεία τους και να καταλήγουν.
Για την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων του κοροναϊού ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες βασικές κινήσεις. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι με την 3η δόση. Επίσης, θα πρέπει να εμβολιαστούν με 4η δόση οι ευπαθείς ομάδες. Σημείωσε ωστόσο, ότι η 4η δόση πρέπει να συζητιέται για τον γενικό πληθυσμό.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να εξασφαλίσει αντιική θεραπεία για όσους την χρειάζονται, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο σκεύασμα της Pfizer που είναι συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων, το οποίο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κοροναϊού.
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό
- Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Δεκάδες τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442