Ίβκοβιτς: Γήπεδο προς τιμήν του στο Βελιγράδι
O Ντούσαν Ίβκοβιτς θα αποκτήσει το δικό του ανοικτό γήπεδο στο Βελιγράδι, με τους γιους του Πέτρο και Παύλο και τον Ομπράντοβιτς να κάνουν τα εγκαίνια στις 29 Μαρτίου.
Ένα ανοικτό γήπεδο, στο Βελιγράδι, δίπλα στην «Stark Arena», η οποία θα φιλοξενήσει το φετινό Final 4 της EuroLeague, θα αποκτήσει ένα βαρύ ονοματεπώνυμο. Αυτό του Ντούσαν Ίβκοβιτς.
Η εταιρία Mozzart τρέχει το πρόγραμμα «Εκατό γήπεδα για ένα παιχνίδι» και ανακατασκευάζει ανοικτά γήπεδα στη Σερβία. Ανάμεσά τους είναι και αυτό στην πατρίδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, το Τσάτσακ.
Βέβαια η αναφορά στον Ομπράντοβιτς δεν είναι τυχαία αφού μαζί με τους γιους του «Ντούντα», Πέτρο και Παύλο θα κάνουν τα εγκαίνια στο νέο γήπεδο στις 29 Μαρτίου. Στα εγκαίνια αναμένεται να δώσουν το παρών και άλλοι θρύλοι του σέρβικου μπάσκετ.
Η επιλογή του χώρου δεν είναι τυχαία, αφού ο μπασκετικός «ναός» της Σερβίας έχει γεννήσει ή έχει φιλοξενήσει πολλά από τα «τέκνα» του σέρβικου μπάσκετ και του ίδιου του Ίβκοβιτς.
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς «έφυγε» από τη ζωή στις 16 Σεπτεμβρίου του 2021, ενώ το όνομά του βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά των υποψήφιων για την ένταξή τους στο Hall of Fame.
- Χιλή: Ο Ρούμπιο συνεχάρη τον νέο ακροδεξιό πρόεδρο – Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «αδημονεί» να συνεργαστεί μαζί του
- Λίβανος: Αλλοι 3 νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές παρά την κατάπαυση του πυρός
- Χιλή: Εξέλεξαν ακροδεξιό πρόεδρο για πρώτη φορά μετά τη δικτατορία του Πινοτσέτ
- Ρωσία: Ως «ανεπιθύμητο οργανισμό» ταξινόμησε την Deutsche Welle η εισαγγελία
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ποιοι κινδυνεύουν από τη σούπερ γρίπη
- Γάζα: Ποιοι προσπαθούν να πλουτίσουν από την ανοικοδόμηση – Τα σχέδια Τραμπ και Κούσνερ
