Σχέδιο ΗΠΑ για να μειωθεί η εξάρτηση της ΕΕ από τη ρωσική ενέργεια
Ο Τζο Μπάιντεν και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ελπίζουν να ανακοινώσουν την εν λόγω συμφωνία το πρωί της Παρασκευής
Στην τελική ευθεία σχεδίου για να προμηθεύσουν την ΕΕ με έως και 15 δισ. επιπλέον κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι το τέλος του 2022 βρίσκονται οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η συμφωνία στοχεύει στο να βοηθήσει την ΕΕ να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο, καθώς το μπλοκ να προσπαθεί να μειώσει τις ρωσικές εισαγωγές κατά 2/3 το τρέχον έτος.
Οι προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ θα βοηθήσουν στο να πλησιάσει η ΕΕ αυτό τον στόχο.
Ερχονται ανακοινώσεις
Ο Τζο Μπάιντεν και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ελπίζουν να ανακοινώσουν την εν λόγω συμφωνία το πρωί της Παρασκευής.
«Πρόκειται για περισσότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντικαθιστώντας έτσι το ρωσικό που είχαμε μέχρι στιγμής» δήλωσε η φον ντερ Λάιεν.
Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.
Η ΕΕ βρίσκεται υπό έντονη πίεση προκειμένου να περιορίσει τις ρωσικές εισαγωγές στον τομέα της Ενέργειας, αλλά ο Όλαφ Σολτς έχει προειδοποιήσει ενάντια σε μια άμεση απαγόρευση των ορυκτών καυσίμων της χώρας, αναφέροντας ότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να πυροδοτήσει οικονομική ύφεση.
- Ιστορική στιγμή: Στο Μεσολόγγι ο πίνακας του Ντελακρουά για τα 200 χρόνια από την Έξοδο
- Συγκλονιστική εξέλιξη στο πρωτάθλημα της Πολωνίας – Ο τελευταίος της βαθμολογίας έχει ελπίδες για τον τίτλο
- «Νόμιμος στόχος η Ουκρανία», λέει Ιρανός αξιωματούχος – «Έχει εμπλακεί στον πόλεμο»
- Η Αλεξανδρούπολη ο επόμενος σταθμός της «Ιθάκης» του Αλέξη Τσίπρα
- Τζιρόνα – Μπιλμπάο 3-0: Μεγάλη νίκη για τους Καταλανούς με κορυφαίο τον Ουναΐ
- Αλεπού ανέβηκε στο πλοίο και ταξίδεψε από την Αγγλία στη Νέα Υόρκη







