Για πρώτη φορά στη στρατιωτικη παρέλαση 25ης Μαρτίου 2022, θα κάνουν την εμφάνισή τους τα νεοαποχτηθέντα μαχητικά αεροσκάφη Rafale, το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος Spitfire της Π.Α. το οποίο ανακατασκευάστηκε από το Ίδρυμα Νιάρχος, καθώς και τα θωρακισμένα οχήματα του Ε.Σ. Μ1117.
Με 4 μαχητικά αεροσκάφη Rafale που θα απονηωθούν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ προκειμένου να ενταχθούν στα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που θα εκτελέσουν διελεύσεις πάνω από την Αθήνα κατά την διάρκεια της αυριανής στρατιωτικής παρέλασης, τη φρεγάτα ALSACE που έχει καταπλεύσει στον λιμάνι του Πειραιά και με στατικό άοπλο τιμητικό τμήμα του Γαλλικού Ναυτικού Αγήματος Τιμής (French Navy Guard of Honour) στην πλατεία Συντάγματος, κατά την στρατιωτική παρέλαση, το οποίο θα συνοδεύεται από άγημα του Λόχου Φρούρησης και Απόδοσης Τιμών (ΛΦΑΤ) του ΓΕΕΘΑ, θα συμμετάσχουν οι γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις στον εορτασμό για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.
Επίσης ανάμεσα στα ιπτάμενα μέσα που θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις πάνω από την Αθήνα θα είναι και το θρυλικό αεροσκάφος Supermarine SPITFIRE MJ755, το οποίο έχει ανακατασκευασθεί με χρηματοδότηση του ιδρύματος ΙΚΑΡΟΣ και θα συνοδεύεται από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16.
Εξάλλου η φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ και το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ θα βρίσκονται ελλιμενισμένα στον λιμάνι του Πειραιά, χωρίς δυνατότητα επιβίβασης επισκεπτών λόγω της πανδημίας COVID-19, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).