Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
25η Μαρτίου: Και γαλλικές  Ένοπλες Δυνάμεις στην παρέλαση

25η Μαρτίου: Και γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις στην παρέλαση

Τι θα δούμε στην αυριανή παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Για πρώτη φορά στη στρατιωτικη παρέλαση 25ης Μαρτίου 2022, θα κάνουν την εμφάνισή τους τα νεοαποχτηθέντα μαχητικά αεροσκάφη Rafale, το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος Spitfire της Π.Α. το οποίο ανακατασκευάστηκε από το Ίδρυμα Νιάρχος, καθώς και τα θωρακισμένα οχήματα του Ε.Σ. Μ1117.


Με 4 μαχητικά αεροσκάφη Rafale που θα απονηωθούν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ προκειμένου να ενταχθούν στα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που θα εκτελέσουν διελεύσεις πάνω από την Αθήνα κατά την διάρκεια της αυριανής στρατιωτικής παρέλασης, τη φρεγάτα ALSACE που έχει καταπλεύσει στον λιμάνι του Πειραιά και με στατικό άοπλο τιμητικό τμήμα του Γαλλικού Ναυτικού Αγήματος Τιμής (French Navy Guard of Honour) στην πλατεία Συντάγματος, κατά την στρατιωτική παρέλαση, το οποίο θα συνοδεύεται από άγημα του Λόχου Φρούρησης και Απόδοσης Τιμών (ΛΦΑΤ) του ΓΕΕΘΑ, θα συμμετάσχουν οι γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις στον εορτασμό για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.

Spitfire: Ξανά στον ελληνικό ουρανό το θρυλικό αεροπλάνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Επίσης ανάμεσα στα ιπτάμενα μέσα που θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις πάνω από την Αθήνα θα είναι και το θρυλικό αεροσκάφος Supermarine SPITFIRE MJ755, το οποίο έχει ανακατασκευασθεί με χρηματοδότηση του ιδρύματος ΙΚΑΡΟΣ και θα συνοδεύεται από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16.

Εξάλλου η φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ και το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ θα βρίσκονται ελλιμενισμένα στον λιμάνι του Πειραιά, χωρίς δυνατότητα επιβίβασης επισκεπτών λόγω της πανδημίας COVID-19, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024