Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο παγκόσμιος χάρτης της ευτυχίας για το 2022 – Οι πιο «ευτυχισμένες χώρες»

Ο παγκόσμιος χάρτης της ευτυχίας για το 2022 – Οι πιο «ευτυχισμένες χώρες»

Τι κάνει τους ανθρώπους πραγματικά ευτυχισμένους και χαρούμενους; Αμέτρητοι ερευνητές και ακαδημαϊκοί έχουν προσπαθήσει να ανακαλύψουν τα αίτια.

Η αλήθεια πάντως για το τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους είναι περισσότερο πολύπλοκη και δεν μπορεί μια απάντηση να δώσει τη λύση στο ερώτημα. Τα επίπεδα ευτυχίας εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες που συμπεριλαμβάνουν την οικονομική σιγουριά, την κοινωνική αποδοχή, το συναίσθημα της προσωπικής ελευθερίας και πολλά πολλά άλλα.

Το Visualcapitalist.com στηρίχθηκε σε στοιχεία του worldhappinessreport και δημιούργησε έναν παγκόσμιο χάρτη από 146 χώρες, στον οποίο απεικόνισε τις πιο ευτυχισμένες και πιο δυστυχισμένες, του κόσμου.

Η έρευνα έγινε με τη συμμετοχή χιλιάδων ερωτηθέντων για κάθε χώρα, οι οποίοι κλήθηκαν να αξιολογήσουν την υποκειμενική ευημερία τους. Μάλιστα τους ζητήθηκε να φανταστούν μια κλίμακα όπου το «10» να είναι η καλύτερη και πιο ευτυχισμένη ζωή και το «0», η χειρότερη και πιο δυστυχισμένη ζωή.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν κάποιους τομείς της ζωής τους όπως:

Κοινωνική αποδοχή

-προσδόκιμο ζωής

-κατά κεφαλήν εισόδημα

-ελευθερία επιλογών

Η παγκόσμια ευτυχία για φέτος έχει μέσο όρο το 5,6 στην κλίμακα που αναφέραμε. Δηλαδή από 5,6 και πάνω η χώρα είναι ευτυχισμένη ενώ από 5,6 και κάτω βιώνει δυστυχία.

Ευρώπη

Η Ευρώπη είναι από τις πιο ευτυχισμένες ηπείρους να ζει κάποιος. Έχει μέσο όρο το 6,5 ενώ η Φιλανδία με 7,8 είναι όχι μόνο η πιο ευτυχισμένη χώρα της Ευρώπης αλλά και του κόσμου. (Στην Ουκρανία δεν έχει προσμετρηθεί ο πόλεμος αφού η έρευνα έγινε πριν τις 24/2)

Η Ελλάδα

Και αφού βρισκόμαστε στην Ευρώπη να αναφέρουμε ότι η χώρα μας με βαθμό 5,9 βρίσκεται στην 58η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Μάλιστα πέρυσι βρισκόταν στην 77η θέση

Βόρεια Αμερική

Η Βόρεια Αμερική έχει μέσο όρο το 6,3. Ο Κάναδάς είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα με 7,0 αλλά και οι ΗΠΑ έχουν ανέβει τρεις θέσεις και έπιασαν και αυτές το 7,0. Το Μεξικό είναι στο 6,1

Νότια Αμερική

Η Νότια Αμερική έχει μέσο όρο το 5,8 και η πιο ευτυχισμένη χώρα της είναι η Ουρουγουάη με 6,5. Ακολουθεί η Χιλή, η Βραζιλία και η Αργεντινή. Η πιο δυστυχισμένη χώρα είναι η Βενεζουέλα με 4,9.

Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία

Ο μέσος όρος σε αυτές τις χώρες είναι το 5,2. Βέβαια υπάρχουν χώρες όπως η Σαουδική Αραβία με 6,5 το Ισραήλ και η Κύπρος με 6,2 που είναι ευτυχισμένες και χώρες όπως το Αφγανιστάν με 2,4 που αγγίζουν τα όρια της κατάθλιψης.

Ανατολική Ασία και Ωκεανία.

Οι χώρες αυτές βρίσκονται στο όριο της ευτυχίας με 5,6. Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία έχουν μέσο όρο το 7,2 και στον αντίποδα η Ινδία έχει μέσο όρο το 3,8

Αφρική

Στην Αφρική τα πράγματα δεν είναι καλά Έχει μέσο όρο το 4,5 και οι άνθρωποι δεν είναι ευτυχισμένοι. Ο Μαυρίκιος είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα της με 6,1 και η Ζιμπάμπουε η πιο δυστυχισμένη με 3,0.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024