Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Μεγαλοβαρόνος» ναρκωτικών δραπέτευσε από τη φυλακή σαν κύριος – Βρήκε την πόρτα ανοιχτή

«Μεγαλοβαρόνος» ναρκωτικών δραπέτευσε από τη φυλακή σαν κύριος – Βρήκε την πόρτα ανοιχτή

Η φυλακή από την οποία δραπέτευσε ο βαρόνος των ναρκωτικών θεωρείται «υψίστης ασφαλείας» και σπάνια όσοι μπαίνουν εκεί, ξαναβγαίνουν.

Ο Χουάν Κάστρο γνωστός και ως Ματάμπα, είναι αυτό που λέμε «ιστορία μου, αμαρτία μου». Θεωρείται στην Κολομβία «μεγαλοβαρόνος» ναρκωτικών και διαχειρίζεται το 20% των αποστολών της κοκαΐνης στην επαρχία Ναρίνιο.

Ο ίδιος είναι ο αρχηγός της οργάνωσης «Γκολφ Κλαν» μια εξαιρετικά επικίνδυνης και βίαιης συμμορίας που ελέγχει τα καρτέλ στην περιοχή της (θεωρείται μάλιστα το μεγαλύτερο καρτέλ διακίνησης) και δε διστάζει να δολοφονήσει όποιον σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της.

Ο Χουάν Κάστρο δεν είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει να βγει από μια φυλακή. Πριν από 4 χρόνια προσποιήθηκε ότι πέθανε μέσα στο κελί του. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι, γιατροί και ιατροδικαστές με κάποιον μυστήριο τρόπο υπέγραψαν τον θάνατο του.

Στην «κηδεία» του όμως το φέρετρο ήταν άδειο. Ο Χουάν Κάστρο είχε δραπετεύσει και μάλιστα μετά από μήνες έκανε πλαστική επέμβαση για να αλλάξει εμφάνιση αλλά και όνομα. Συνελήφθη όταν τα μέλη της οργάνωσης του, του έκαναν πάρτι για τα γενέθλια του στο οποίο παρευρέθηκε κιόλας.

Τότε με μια οργανωμένη επιχείρηση της Δίωξης αλλά και του στρατού, ο Χουάν συνελήφθη ξανά και οδηγήθηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Λα Πικότα στην πρωτεύουσα Μπογκοτά.

Ντύθηκε αστυνομικός

Η νέα απόδραση αρχικά σήμανε συναγερμό στη φυλακή. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην καταμέτρηση δεν τον βρήκαν στο κελί του και αμέσως άρχισαν να ερευνούν. Αρχικά θεώρησαν ότι θα έσκαψε κάποιο τούνελ από το οποίο θα απέδρασε. Όμως οι κάμερες ασφαλείας έλυσαν το μυστήριο.

Ο Ματάμπα με κάποιον «μυστήριο τρόπο» ντύθηκε σωφρονιστικός υπάλληλος, και σαν κύριος πέρασε από την πόρτα (που πάλι «μυστηριωδώς») ήταν ανοιχτή. Η νέα απόδραση προκάλεσε την οργή του Προέδρου της χώρας Ιβάν Ντούκε ο οποίος ανακοίνωσε πλήρη μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος της Κολομβίας.

Πλέον η αστυνομία της χώρας έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσει αν και κάτι τέτοιο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο. Όπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη, ο Ματάμπα αυτή τη φορά θα είναι περισσότερο προσεκτικός και θα αποφύγει τα λάθη.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024