Πρόκειται για το έργο με τον τίτλο «Κατασκευή εκπαιδευτικού πολυχώρου άθλησης στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα», με προϋπολογισμό 400.000 €

Ακόμη ένα βήμα για τη στήριξη του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα κάνει ο Δήμος Τρικκαίων. Συνεργαζόμενος με την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας (ΣΕΦΑΑΔ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την Πρυτανεία, ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό για νέο προπονητήριο.

Έτσι σύντομα, ξεκινά η κατασκευή του, καθώς την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση, από τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, τον αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Χαράλαμπο Μπιλλίνη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Πρόκειται για το έργο με τον τίτλο «Κατασκευή εκπαιδευτικού πολυχώρου άθλησης στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα», με προϋπολογισμό 400.000 € (χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

Το προπονητήριο που βελτιώνει ακόμη περισσότερο τις υποδομές του ΤΕΦΑΑ, ενισχύει τη ΣΕΦΑΑΔ στα Τρίκαλα και δίνει περισσότερος επιστημονικές δυνατότητες για τη διδασκαλία των μαθητών στους/στις φοιτητές/τριες/.

Στο προπονητήριο των 356 τ.μ.

– θα διδάσκονται τα «πρακτικά» μαθήματα (παραδοσιακοί χοροί, γυμναστική, αεροβική γυμναστική, γιόγκα, pilates, τεχνικές ασκήσεων ανάπτυξης της δύναμης, άσκηση στις αναπτυξιακές ηλικίες).
– θα πραγματοποιείται μεγάλο μέρος της προπόνησης σε ειδικότητες, όπως: άσκηση σε γυμναστήρια, κινητική αναψυχή, προπονητική φυσικής κατάστασης, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, κ.α.

Το θέμα του πρόσθετης βελτίωσης του προπονητηρίου είχε συζητηθεί και πριν λίγες ημέρες, στη διάρκεια της επίσκεψης του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Ζήση Μαμούρη, στον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr