Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το δις εξαμαρτείν του Κουτσιαύτη – Δύο ματς, δύο χέρια, καμία υπόδειξη

Το δις εξαμαρτείν του Κουτσιαύτη – Δύο ματς, δύο χέρια, καμία υπόδειξη

Η απόφαση του διαιτητή Κουτσιαύτη να μετρήσει το γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα, παρά το χέρι του Ντομίνγκες, έφερε στο μυαλό το ματς με τον Απόλλωνα και το χέρι του Άλβες

Το παρελθόν δείχνει το μέλλον λένε, και στην περίπτωση του Κουτσιαύτη και των αποφάσεών του σε αγώνες του Ολυμπιακού, ακόμη και μία φετινή περίπτωση είναι ενδεικτική. Τόσο του τρόπου που σφυρίζει όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με τη στάση του απέναντι στους Ερυθρόλευκους.

Το καταφανές χέρι του Χουάν Ντομίνγκες, που δεν υπέδειξε στο ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα να μετρήσει το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε ο Χουάν Περέα, δεν είναι το πρώτο ή μοναδικό λάθος του Κουτσιαύτη τη φετινή σεζόν εναντίον του Ολυμπιακού. Γενικώς, με τα χέρια και τις υποδείξεις δεν το έχει ο διαιτητής του Συνδέσμου Άρτας.

Εξάλλου, αυτό το έδειξε με τρόπο εντυπωσιακό και στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης και με το σκορ στο 1-0, ο Μπρούνο Αλβες κάνει καταφανές χέρι μετά από σέντρα από δεξιά. Δε χρειάζεται VAR. Η παράβαση είναι τόσο ορατή, που προκαλεί απορίες πώς είναι δυνατόν να μην το δει ο διαιτητής. Μάλιστα, η φάση είναι ίδια με του Χουάν Ντομίνγκες.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στα Γιάννενα, όπου ο Γκάμαρης από το VAR δεν έστειλε καν τον Κουτσιαύτη να δει τη φάση στο μόνιτορ και να αποφασίσει, στον αγώνα με την Ελαφρά Ταξιαρχία ο Μανούχος τον ενημέρωσε για την παράβαση και του ζήτησε να δει ο ίδιος τι συνέβη, για να αποφασίσει.

Ο Κουτσιαύτης, λοιπόν, πήγε στη φάση. Είδε το χέρι του παίκτη του Απόλλωνα, αλλά παράλληλα αναζήτησε τον τρόπο να μην υποδείξει το πέναλτι. Και έτσι υπέδειξε… επιθετικό φάουλ στον Ουσεϊνού Μπα, που είχε διεκδίκηση με τον Ιωαννίδη, ταυτόχρονα με την παράβαση του πορτογάλου αμυντικού. Αντί, λοιπόν, να υποδείξει το πέναλτι, έδωσε επιθετικό φάουλ και το πέναλτι πήγε στα… σκουπίδια.

Όλο αυτό το σκηνικό, χωρίς το επιθετικό φάουλ, αλλά και χωρίς αναψηλάφηση της φάσης από τον ίδιον τον Κουτσιαύτη, επαναλήφθηκε στα Γιάννενα. Με το ίδιο αποτέλεσμα, βεβαίως. Δύο καθαρά χέρια, μηδέν υποδείξεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024