Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καύσιμα: Το αργότερο σε δύο εβδομάδες η πλατφόρμα για την επιδότηση

Καύσιμα: Το αργότερο σε δύο εβδομάδες η πλατφόρμα για την επιδότηση

Η επιδότηση θα δοθεί με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας

Απαντήσεις και διευκρινίσεις για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα, για το επίδομα βενζίνης, προκειμένου να μπορέσουν οι δικαιούχοι να κάνουν αίτηση για το «κουπόνι» που θα εξαργυρώνουν στα πρατήρια, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου:

«Καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες να γίνει όσο το συντομότερο. Μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες θα έχει υλοποιηθεί η πλατφόρμα».

Ποιοι την δικαιούνται και πώς θα δοθεί

Την επιδότηση δικαιούνται φυσικά πρόσωπα (και ελεύθεροι επαγγελματίες), αφορά αυτοκίνητα ασφαλισμένα για τα οποία έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας και μπορεί να είναι συνιδιοκτήτες (ένας μόνον για κάθε αυτοκίνητο) ή έχουν αυτοκίνητο με leasing. Κάθε φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει ένα όχημα και κάθε όχημα θα δηλώνεται από ένα μόνον πρόσωπο.

Η επιδότηση θα δοθεί με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας , η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, ενώ για όσους δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Για την λήψη της κάρτας, το φυσικό πρόσωπο θα δηλώσει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση. Η επιδότηση υπολογίστηκε για αγορές 60 λίτρα καυσίμων μηνιαίως και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Σύνολο περί τα 40 ευρώ. Δηλαδή 0,22 ευρώ επί 180 λίτρα ίσον 39,60 ευρώ.

Οι κάτοικοι νησιωτικών περιοχών θα επιδοτηθούν με 50 ευρώ (επιδότηση 28 λεπτά το λίτρο για 180 λίτρα βενζίνης).

Για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών, η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ σε ηπειρωτική και 35 ευρώ σε νησιωτική περιοχή.

Και έξτρα μπόνους

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, η κυβέρνηση προσανατολίζεται έξτρα μπόνους σε αυτούς που χρησιμοποιούν την ψηφιακή κάρτα και δεν θα τους κατατεθούν τα λεφτά στους λογαριασμούς.

«Θα σκεφθούμε και ένα κίνητρο, ώστε όποιος χρησιμοποιεί την άυλη κάρτα για την επιδότηση βενζίνης να έχει ένα bonus», είπε συγκεκριμένα, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει επισήμως το επιπλέον ποσοστό της έκπτωσης στην τιμή της βενζίνης, που θα δικαιούται όποιος κάνει χρήση του μέτρου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024