Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Έκκληση κάνει ο δήμαρχος Κιέβου να συνεχιστεί η αποστολή οπλισμού στη χώρα

Ουκρανία: Έκκληση κάνει ο δήμαρχος Κιέβου να συνεχιστεί η αποστολή οπλισμού στη χώρα

Σύμφωνα με τον Βιτάλι Κλίτσκο, στο Κίεβο έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 200 άμαχοι - Περίπου 2 εκατ. κάτοικοι παραμένουν στην πόλη

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο έκανε έκκληση στους συμμάχους της Δύσης να συνεχίσουν την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας.

«Σας παρακαλώ, στηρίξτε μας», δήλωσε ο πρώην επαγγελματίας πυγμάχος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera που δημοσιεύεται σήμερα. «Είμαστε σε θέση να κλείσουμε μόνοι μας τον εναέριο χώρο μας», δήλωσε. «Αλλά σίγουρα χρειάζεται να έχουμε τα σωστά όπλα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Κίεβο έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 200 άμαχοι. Περίπου 2 εκατ. κάτοικοι παραμένουν στην πόλη, δήλωσε ο Κλίτσκο.

«Μην ξεχνάτε ότι υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας αλλά και την ίδια στιγμή υπερασπιζόμαστε τις θεμελιώδεις αξίες της ευρωπαϊκής δημοκρατίας», δήλωσε ο ίδιος. «Το μήνυμά μου είναι σαφές: σας παρακαλώ σταματήστε κάθε οικονομική σχέση με τη Ρωσία διότι ο Πούτιν χρησιμοποιεί κάθε ευρώ για να ενισχύσει τον στρατό του, ο οποίος κινείται προς εμάς», δήλωσε.

Δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές στρατιωτικές αλλαγές το τελευταίο 24ωρο

Οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν παρατηρήσει σημαντικές αλλαγές τις τελευταίες 24 ώρες στις περιοχές της πρώτης γραμμής όπου τα ουκρανικά στρατεύματα μάχονται απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος της προεδρίας Ολέξιι Αρεστόβιτς.

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα μέσω διαδικτύου, ο ίδιος δήλωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται, ενώ ανέφερε τις πόλεις Μαριούπολη, Μικολάιβ, Χερσώνα και Ίζιουμ ως επίκεντρα της ρωσικής επίθεσης.

Την ίδια ώρα, ο Ανατόλι Κούρτιεφ, αντιδήμαρχος της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία, δήλωσε ότι 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν την Παρασκευή σε βομβαρδισμούς στα προάστια της πόλης.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024