Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσική Πρεσβεία: Καταγγελίες για απειλές σε ρώσους πολίτες στην Ελλάδα - Τους καλεί να απευθυνθούν στην Αστυνομία

Ρωσική Πρεσβεία: Καταγγελίες για απειλές σε ρώσους πολίτες στην Ελλάδα – Τους καλεί να απευθυνθούν στην Αστυνομία

Επιπλέον, κατηγορεί ουκρανούς εθνικιστές για καταστροφές σε ελληνικά μνημεία.

Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, με ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλεί όσους Ρώσους πολίτες μένουν στην Ελλάδα και έχουν δεχτεί επιθέσεις οποιουδήποτε είδους να επικοινωνήσουν άμεσα με τις ελληνικές αρχές ασφαλείας.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ανησυχούμε για αναφορές που έρχονται στην Πρεσβεία από Ρώσους πολίτες και συμπατριώτες μας στην Ελλάδα για περιπτώσεις απειλών εναντίον τους. Συνιστούμε στα θύματα να αναφέρουν αμέσως περιστατικά στις αρμόδιες ελληνικές αρχές (αστυνομία). Ζητούμε δίκαιη διερεύνηση τέτοιων παραβιάσεων».

Είχε προηγηθεί μία άλλη ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας, με την οποία καταγγέλλει ουκρανούς ακροδεξιούς για βανδαλισμούς ελληνικών μνημείων και, συγκεκριμένα, για τη βεβήλωση σοβιετικού μνημείου στην Καλλιθέα.

«Οι υπέρμαχοι του ουκρανικού εθνικιστικού τάγματος Αζόφ, που τόσα χρόνια τρομοκρατούσε και δολοφονούσε εν ψυχρώ τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, σήκωσαν το χέρι τους εναντίον της ιερής μνήμης στην Ελλάδα για τους Σοβιετικούς στρατιώτες – αυτούς οι οποίοι με τεράστιες θυσίες απελευθέρωσαν την σκλαβωμένη Ευρώπη από τον φασισμό στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο».

Η περίπτωση της Μολδαβίας

Δύο ημέρες νωρίτερα, η ρωσική πρεσβεία στη Μολδαβία – όπως έκανε και στην περίπτωση της Ελλάδας – ζήτησε από τους Ρώσους πολίτες που ζουν εκεί να της γνωστοποιήσουν παραδείγματα «διακρίσεων» ή «πράξεις βίας» απέναντί τους.

Η Μολδαβία, όπως έχει κάνει γνωστό η ηγεσία της χώρας, φοβάται ότι μπορεί να είναι η επόμενη στη λίστα της Ρωσίας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024