
Ανδρουλάκης: Φτάνει αύριο στην Αθήνα ο Έλληνας πρόξενος στην Μαριούπολη
Αεροπορικώς από το Βουκουρέστι
O Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, αναμένεται να αναχωρήσει από το Βουκουρέστι αύριο, 20 Μαρτίου (16:30), με πτήση της εταιρείας TAROM, με προορισμό την Αθήνα.
Τον Μανώλη Ανδρουλάκη θα υποδεχθούν στον Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» o Υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης – εκπροσωπώντας τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος είναι σε υπηρεσιακό ταξίδι – και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε νωρίτερα σήμερα με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη.
Τον συνεχάρη για τη γενναιότητα που επέδειξε και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε και για τον δημόσιο λόγο του.
Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη τις επόμενες ημέρες.
Σε μολδαβικό έδαφος
Υπενθυμίζεται ότι κ. Ανδρουλάκης ήταν ο τελευταίος Ευρωπαίος διπλωμάτης που εγκατέλειψε την πολιορκούμενη Μαριούπολη. Βρισκόταν στο καταφύγιο από τις 28 Φεβρουαρίου χωρίς καθαρό αέρα, χωρίς συνθήκες υγιεινής, με λιγοστά τρόφιμα και με αδυναμία επικοινωνίας.
Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας, χθες, ο πρόξενος πέρασε σε μολδαβικό έδαφος, μαζί με 11 ομογενείς.
Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους ξεκίνησε την Τρίτη 15 Μαρτίου.
- Μετρό: Τροποποιούνται δρομολόγια της Γραμμής 2 λόγω έργων – Οι σταθμοί που θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα
- Καιρός: Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία – Πότε επιστρέφει η Άνοιξη
- Τάκερ Κάρλσον εναντίον Τραμπ: Μια προδιαγεγραμμένη ρήξη με βαρείς χαρακτηρισμούς
- Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Τι είπες;»
- Αγωνία για τη συμμετοχή του Γιαμάλ στο Μουντιάλ: Φόβοι για σοβαρό μυϊκό τραυματισμό
- Πώς θα γλιτώσετε τους πλειστηριασμούς για χρέη – Τα «μυστικά»


