Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλης Δημάκης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους

Βασίλης Δημάκης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους

Πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη

Ο Βασίλης Δημάκης είχε λάβει εκπαιδευτική άδεια με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, ωστόσο δεν εμφανίστηκε ως όφειλε στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής όπου είναι φοιτητής. Ο ίδιος φαίνεται να παραβίασε το «βραχιολάκι» και η αστυνομία τον αναζητά για να τον συλλάβει.

Τι αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την εξέλιξη αυτή το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, όπου εκφράζει τον βαθύ προβληματισμό και την ανησυχία του για την υπόθεση.

«Ελπίζουμε ο Βασίλης Δημάκης να είναι καλά. Να μην κινδυνεύει η ζωή και η υγεία του. Αν εκούσια επέλεξε να απενεργοποιήσει το «βραχιολάκι», εκφράζουμε βαθύ προβληματισμό γι’ αυτήν την απόφασή του» τονίζει.

«Όχι» συνεχίζει, «γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα έπρεπε να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο και να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια και αδιέξοδο τις προσπάθειες άλλων κρατουμένων να σπουδάσουν ή να ζήσουν σποραδικά, μικρά διαλείμματα ελευθερίας. Αλλά γιατί το «σωφρονιστικό» μας σύστημα θα ερμηνεύσει με αυτόν τον βαθιά συντηρητικό και διεστραμμένο τρόπο μια τέτοια εξέλιξη. Θα αδικήσει, θα περιορίσει, θα βασανίσει ακόμα περισσότερο».

«Ταυτόχρονα, όμως, θέλουμε να δηλώσουμε με σαφήνεια. Αν ο Βασίλης Δημάκης δεν επιστρέψει στη φυλακή, αυτό δεν θα είναι κόλαφος για όσους στο παρελθόν με θέρμη υποστήριξαν -και πολύ καλά έκαναν- τον αγώνα του, ούτε τροχοπέδη στα ελάχιστα, ανακουφιστικά για τους κρατούμενους και τις κρατούμενες μέτρα. Θα είναι κόλαφος για τους βασανιστές του. Για όλους αυτούς, που όπως κατ’ εξοχήν η σημερινή ακροδεξιά κυβέρνηση κάνει, στηρίζουν και διαιωνίζουν ένα «σωφρονιστικό» σύστημα που εκδικείται, εξευτελίζει, εμποδίζει κάθε προοπτική ελεύθερης ζωής και ομαλής επιστροφής στην κοινωνία στον κάθε Δημάκη, στον κάθε κρατούμενο/η» προσθέτει.

«Το ποιος τελικά ευθύνεται, αποδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο οι πρόσφατες εκτιμήσεις και εκθέσεις διεθνών οργανώσεων, επιστημόνων και έγκυρων δημοσιογραφικών οργανισμών για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές» καταλήγει ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοίνωση της ΝΔ

«Απάντηση» στην ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η Νέα Δημοκρατία. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σπεύδει ξανά να αναδειχθεί σε φλογερό υπερασπιστή του καταδικασμένου για βαρύτατα εγκλήματα Βασίλη Δημάκη, ο οποίος αναζητείται από τις αρχές».

«Το ίδιο έκανε όλα αυτά τα χρόνια που είχε πάρει υπό την προστασία του τον καταδικασθέντα σε ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, πλαστογραφία και παράνομη οπλοφορία. Το κάνει με κραυγαλέο τρόπο και τώρα που ο κατάδικος, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων για εκπαιδευτική άδεια, αναζητείται. Μιλώντας στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για «κόλαφο για την κυβέρνηση και το σωφρονιστικό σύστημα» δεν σπεύδει μόνο να δώσει με τον πιο προκλητικό τρόπο, άλλοθι στον κατάδικο, αλλά ζητάει και τα ρέστα από την πολιτεία» υπογραμμίζει.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις αλλαγές για ένα σωφρονιστικό σύστημα που θα επιτελεί τους σκοπούς της έννομης τάξης και την σωφρονιστική αποστολή του, με σεβασμό στα δικαιώματα των κρατουμένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ που πριν από κάποιους μήνες είχε κάνει σημαία και οργάνωσε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα προς υπεράσπιση των εκβιαστικών αιτημάτων του Κουφοντίνα, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν» καταλήγει.

Η ανάρτηση της Σοφίας Νικολάου

Αιχμές στον ΣΥΡΙΖΑ για την εξαφάνιση του κρατούμενου φοιτητή, Βασίλη Δημάκη, άφησε η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, με ανάρτησή της στο Twitter. Η Σοφία Νικολάου έγραψε χαρακτηριστικά: «Δεν περίμενα κάτι άλλο από τους «δικαιωματιστές» του ΣΥΡΙΖΑ. Λούφαξαν τώρα που ο Δημάκης απέδρασε».

Συνέχισε την ανάρτησή της θυμίζοντας την κριτική που της είχε ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν του είχε δώσει άδεια. «Θυμάμαι με πόση αθλιότητα μου είχαν επιτεθεί, επειδή δεν επέτρεψα σε καταδικασμένο για ληστείες να εκμεταλλεύεται προσχηματικά την εκπαίδευσή του. Ουαί υμίν, υποκριτές και… Συριζαίοι».

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024