Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έρωτας στα οδοφράγματα του Κιέβου

Έρωτας στα οδοφράγματα του Κιέβου

Μια ιστορία αγάπης

Η Alena, μια 25χρονη ψιλόλιγνη Ουκρανή με μεγάλα εκφραστικά μάτια, σίγουρα θα την συναντήσει κάποιος στο Κίεβο, αφού πηγαινοέρχεται καθημερινώς σε όλη την πρωτεύουσα, βοηθώντας πολίτες, αλλά κάνοντας και σκοπιά και στα οδοφράγματα. Δηλώνει, όποιος την ρωτήσει, «μαχήτρια» (Fighter) και με το ρωσικής κατασκευής Καλάσνικωφ της το οποίο δεν αποχωρίζεται ποτέ αποτελεί την πολιτοφυλακή της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Είκοσι δύο μέρες κουβαλά το Καλάσνικωφ, έγινε πια προέκταση του εαυτού του. Ήταν, βλέπετε, από τις πρώτες που είχαν καταταγεί στην πολιτοφυλακή, στο τμήμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μεταφέροντας και βοηθώντας τραυματίες. Την 25χρονη Alena μπορεί να την συναντήσει κανείς οπουδήποτε, όπως την συνάντησαν Έλληνες δημοσιογράφοι σε ένα από τα πολλά οδοφράγματα του Κιέβου.

Την ρώτησαν εάν έχει οικογένεια, κι αν η οικογένειά της βρίσκεται ακόμα στο Κίεβο ή εάν έχει διαφύγει όταν υπήρξε κάποιο διάλειμμα των βομβαρδισμών. Ήταν η στιγμή που η Alena χαμογέλασε, τα μάτια της πραγματικά έλαμψαν από χαρά, το πρόσωπό της φωτίστηκε και είπε: «Όχι δεν έχω οικογένεια, αλλά εδώ στα οδοφράγματα γνώρισα τον άνδρα της ζωής μου». Πολεμιστής και αυτός με μοναδικό εφόδιο στον πόλεμο, το Καλάσνικωφ.

Ο έρωτας της Alena με τον νεαρό Ουκρανό στα οδοφράγματα δίνει ζωή, κουράγιο αλλά και δύναμη σε μια πόλη που μαραζώνει και που πολιορκείται από τους εισβολείς: «Δόξα στην Ουκρανία», φώναξε η Alena και κρέμασε το όπλο της στον ώμο της για να πάει στο οδόφραγμα, στην πλατεία Ανεξαρτησίας, για να συναντήσει τον καλό της, κάνοντας μαζί την σκοπιά.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024