Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμανουέλ Μακρόν: «Ηλεκτροσόκ για το ΝΑΤΟ η ουκρανική κρίση» - Το ΝΑΤΟ ήταν «εγκεφαλικά νεκρό» όταν η Τουρκία απειλούσε την Ελλάδα

Εμανουέλ Μακρόν: «Ηλεκτροσόκ για το ΝΑΤΟ η ουκρανική κρίση» – Το ΝΑΤΟ ήταν «εγκεφαλικά νεκρό» όταν η Τουρκία απειλούσε την Ελλάδα

Οι δημοσιογράφοι, πάντως, δεν ξέχασαν την ατάκα του προέδρου της Γαλλίας το 2019, που περιελάμβανε μια σαφή αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα απέναντι στη χώρα μας.

Η ουκρανική κρίση υπήρξε ένα ηλεκτροσόκ για το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, παρουσιάζοντας σήμερα το προεκλογικό του πρόγραμμα για την επανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διήρκησε τέσσερις ώρες, αν έκανε λάθος το 2019 οπότε χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ «εγκεφαλικά νεκρό», διευκρίνισε ότι έτσι είχαν τα πράγματα όταν έκανε την εν λόγω δήλωση, κάνοντας λόγο για έλλειψη στρατηγικής καθαρότητας εκείνη την εποχή και αναφερόμενος χαρακτηριστικά στην περίπτωση της Τουρκίας που απειλούσε «άλλο κράτος μέλος», κάνοντας μία σαφή αναφορά στην Ελλάδα, παρότι δεν την κατονόμασε.

«Οι εξελίξεις στην Ουκρανία ήταν ηλεκτροσόκ για τη Συμμαχία» δήλωσε επίσης ο Μακρόν, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη μιας πολιτικής για την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Κατέληξε πάντως λέγοντας ότι ουδέποτε θεώρησε πως θα έπρεπε να φύγει η Γαλλία από το ΝΑΤΟ.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024