
Λευκός Οίκος: Σάλιβαν – Ντόκος συζήτησαν για ελληνοαμερικανικές σχέσεις και Ουκρανία
Για τη δυναμική των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και τις εξελίξεις στην Ουκρανία συζήτησαν στον Λευκό Οίκο ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, με τον έλληνα ομόλογό του Θάνο Ντόκο.
Η δυναμική των ελληνοαμερικανικών σχέσεων αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στο Ουκρανικό τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, με τον έλληνα ομόλογό του Θάνο Ντόκο.
Η ελληνική κοινότητα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου (φωτογραφία, επάνω, Reuters/Kevin Lamarque), «ο κ. Σάλιβαν υπογράμμισε τη δύναμη της διμερούς μας συνεργασίας και χαιρέτισε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για επέκταση και εμβάθυνση των διπλωματικών, οικονομικών και αμυντικών συνεργασιών μας.
»Οι κύριοι Σάλιβαν και Ντόκος συζήτησαν την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής ελληνικής κοινότητας που εδρεύει στη Μαριούπολη.
»Επανέλαβαν τη δέσμευσή τους στις διεθνείς προσπάθειες που καταβάλλονται για να λογοδοτήσει η Μόσχα για τις πράξεις της και για να διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία έχει την ικανότητα να αμυνθεί».
Πηγή: ΑΠΕ
- Ουκρανία: Ευρωπαίοι σύμμαχοί της «συζητούν» εμπλοκή της Ρωσίας σε συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
- Τουρκία: Η αυταρχική διολίσθησή της στο επίκεντρο της Επιτροπής Tom Lantos στο Κογκρέσο των ΗΠΑ
- Λίβανος και Ισραήλ συμφώνησαν υπό τον Τραμπ και χωρίς τη Χεζμπολά να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός
- Κολομβία: Ο υποψήφιος της αριστεράς καταγγέλλει την «επέμβαση» του Τραμπ στα πολιτικά πράγματα της χώρας
- Ιράν: «Η επιχείρηση Επική Οργή τελείωσε», λέει ο Ρούμπιο
- Χιλή: Συγκρούσεις φοιτητών με την αστυνομία στο περιθώριο διαδήλωσης κατά της λιτότητας
