Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επέκταση των εγκαταστάσεων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στο παράρτημα Πτολεμαΐδας

Επέκταση των εγκαταστάσεων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στο παράρτημα Πτολεμαΐδας

Η ενεργειακή μετάβαση το βασικό αντικείμενο του νέου παραρτήματος.

Με το βλέμμα στραμμένο στη μεταλιγνιτική εποχή, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα η τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA) στο Παράρτημα της Πτολεμαΐδας, η οποία διοργανώθηκε από το ΕΚΕΤΑ και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το έργο της επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΚΕΤΑ είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ΕΣΠΑ 2014-2020 και χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ.

Με την επέκταση η συνολική επιφάνεια των υποδομών του ΕΚΕΤΑ, ανέρχεται σε 3.000 τ.μ. και σε συνδυασμό με τη σημαντική οικονομική ενίσχυση για τον εξοπλισμό και το επιστημονικό προσωπικό υψηλού επιπέδου, σηματοδοτούν την αναβάθμιση του ρόλου του ΕΚΕΤΑ στην περιοχή, αλλά και την ενίσχυση της Περιφέρειας σε θέματα τεχνολογίας αιχμής.

Διαβάστε επίσης:

Την τέλεση του αγιασμού πραγματοποίησε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Νικηφόρος, ενώ τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δρ. Χρίστο Δήμα, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη της τελετής.

Καλωσόρισμα απηύθυνε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ) του ΕΚΕΤΑ, Δρ. Σπυρίδων Βουτετάκης. Χαιρετισμούς απηυθύναν ακόμη, τιμώντας με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο Υφυπουργός Μεταφορών και Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης της ΝΔ κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος,  η  βουλεύτρια της ΠΕ Κοζάνης της ΝΔ  κα Παρασκευή Βρυζίδου και οι βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης της ΝΔ, κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, και κ. Γεώργιος Αμανατίδης. Ακόμη,  ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Καθ. Αθανάσιος Κυριαζής, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης και ο Δήμαρχος Εορδαίας κ. Παναγιώτης Πλακεντάς.

H συμβολή του ΕΚΕΤΑ στην Έρευνα και Καινοτομία ήταν το κεντρικό θέμα της ομιλίας του Προέδρου του ΕΚΕΤΑ Δρ. Δημήτριου Τζοβάρα, ενώ λίγο αργότερα ο αναπληρωτής Προϊστάμενος ΕΥΔΕΠ Δυτικής Μακεδονίας κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, μίλησε για τη χρηματοδότηση της Έρευνας και Καινοτομίας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας. Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του υπεύθυνου του Παραρτήματος στην Πτολεμαΐδα από το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ) του ΕΚΕΤΑ, Δρ. Παναγιώτη Γραμμέλη, αναφορικά με  το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ΕΚΕΤΑ στη Δυτική Μακεδονία.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα εργαστήρια των  νέων κτιριακών εγκαταστάσεων προκειμένου να δουν από κοντά τον εξοπλισμό, που θα αξιοποιηθεί στην επίτευξη του στόχου της ενεργειακής μετάβασης.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024